Siyaset Sarıgül'e suç duyurusu
Paylaş
Sarıgül'e suç duyurusu

CHP'li Şişli Belediyesi meclis üyeleri, Nişantaşı'ndaki bir alışveriş merkezinin imar mevzuatına aykırı inşa edildiği gerekçesiyle Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Şişli İlçe Başkanı Av. Hıdır Tanrıverdi ve beraberindeki 9 CHP’li belediye meclis üyesi, bugün Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, şikayet dilekçesini verdi.

Adliye çıkışı basın mensuplarına konuşan Hıdır Tanrıverdi, “City’s Alışveriş Merkezi imar mevzuatı başta olmak üzere yasal düzenlemelere aykırı inşa edildi.

Hukuka aykırılıktan dolayı, İstanbul 3’üncü İdare Mahkemesi’ nin verdiği iptal kararını, Danıştay 6’ıncı Dairesi’nin onamasına rağmen, Şişli Belediye Başkanlığı uygulama yapmadı.

Biz mahkeme kararlarının uygulanması konusunda Şişli Belediye Meclisi’nde, arkadaşlarımızla soru önergesi verdik. Ancak bugüne kadar herhangi bir şekilde, ne yıkım kararı ne de işyeri ruhsatlarının iptali yapılmadı.

Burada belediye başkanı taraflı hareket etmiş, yargı kararlarını yerine getirmeyerek suç işlemiştir. Eminiz ki yargı gereğini yerine getirecektir“ dedi.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı