Türkiye (Son Dakika) Sarıkamış'ta balon kazası: 1 ölü

Sarıkamış'ta balon kazası: 1 ölü

Paylaş
Sarıkamış'ta balon kazası: 1 ölü

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Asboğa Köyü yakınlarında aşırı rüzgardan dolayı balondan düşen pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu öldü, 1 kişi de yaralandı

Bu sabah saat 08.00 sıralarında Sarıkamış İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Asboğa Köyü yakınlarında balon turizmini geliştirmek amacıyla yapılan gezi sırasında aşırı rüzgar nedeniyle 4 kişinin bulunduğu balon, acil iniş yapmak istedi. Bu sırada pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu (60) düşerek sürüklendi ve başını kayalıklara çarptı.

Haberin Devamı

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kazada pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu’nun öldüğünü, 1 kişinin ise bacağının kırıldığını söyledi.

Kaymakam Ermiş, şöyle dedi: "Balon inişe geçince rüzgarla sürükleniyor. Yere sert bir şeklide iniyor. Balonda 4 kişi bulunuyor. Bunlardan 3’ü zaten mürettabat. Balonu kullanan pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu, arkadaşlarına sert iniş yapacağını, sıkı tutunmalarını söylüyor. Ancak, kendisi balonu indirdiği için sıkı tutunamıyor. İniş sırasında balondan taşlık bir alana düşüyor ve kayalıklara çarpıyor. Balonda içindeki hava boşalana kadar sürükleniyor. Büyükoğlu, başını taşa çarpıyor. Balon turizmini geliştirmek amacıyla yapılan bir etkinlik. Dün de bir deneme yapılacakmış hava rüzgarlı olduğu için ertelemiş. Hüseyin Özkan Büyükoğlu, tecrübeli, ’hocaların hocası’ diye biliniyor. Olaydan hemen sonra haberimiz oldu ve ambulansları bölgeye gönderdik. Kalbi duran hocaya 20 dakika boyunca kalp masajı yapılıyor ve Sarıkamış Devlet Hastanesine götürülüyor. Ancak burada yaşamını kaybediyor. Balonda bulunanlardan 2’sinin durumu iyi, bir kişinin bacağı kırılmış."

Haberin Devamı

DHA