Nedim Şener Sarıkoca: Kanıtlansın kafama sıkarım
HABERİ PAYLAŞ

Sarıkoca: Kanıtlansın kafama sıkarım

Haberin Devamı

15 Temmuz darbesinden sonra gözaltına alınan FETÖ imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılması ile ilgili suçlanan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca dün gazeteye geldi ve sorularımı yanıtladı.

■ Adil Öksüz’ün MİT ajanı sizin de aslında MİT görevlisi olarak onun serbest kalmasında rolünüz olduğu iddia edildi. Adil Öksüz’ün 18 Temmuz günü serbest bırakılmasında rolünüz oldu mu?

A.İ.S: MİT ile hiçbir ilişkim yok hiçbir zaman da olmadı. Adil Öksüz’ün serbest kalmasına ilişkin benimle ilgili tek bir kanıt ortaya çıksın, yargılanmayı beklemeden kendi kafama sıkarım. Ben 2011’de FETÖ’nün kumpasına maruz kalmış birisiyim.

■ İfadenizde “Darbe gecesi 03.00’ten sonra Kahramankazan ilçesinde belediye başkanıyla darbeye karşı ne yapabiliriz diye çalıştık” demişsiniz ama o gece Antalya Belek’tesiniz, telefonunuz saat 04.00’te Konya’dan sinyal veriyor.

A.İ.S: Antalya’ya Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile Cumhurbaşkanlığı’nın desteklediği futbol turnuvası için gittik. Darbe haberini aldıktan sonra gece Ankara’ya doğru yola çıktık. Sabah vardık.“03.00’te Kazan’daydım” demedim, olsa olsa ifadeye yanlış girmiştir.

Sarıkoca: Kanıtlansın kafama sıkarım

■ Adil Öksüz ile polis Serter Koçak aracılığıyla görüştünüz. 14-22 Temmuz arası 27 kez görüştüğünüz Koçak ile ilişkiniz nedir?

A.İ.S: Serter Koçak, 3.5 yıldır hemen her gün görüştüğüm birisidir. 14’ünde onu da Antalya’ya çağırdım, müsait değildi. 15’i ve sonrası da darbe ile ilgili gelişmeleri ondan öğrendim. Kazan’a gelince karakolda olduğunu öğrenince darbecileri de görmek için yanına gittim. Adil Öksüz’ü de orada gösterdiler. Evet konuştum ama sonra Adil Öksüz’ün yüzüne tükürdüm.

■ Adil Öksüz’ün FETÖ imamı olduğunu öğrendiniz, neden adli süreci takip etmediniz?

A.İ.S: Adil Öksüz’ün ne kadar önemli olduğu daha sonra anlaşıldı. Tutuklanması, jandarma ve hakimlerin sorumluluğunda. Serbest kalacağını bilsem kendim takip ederdim, alır bir bodruma kapatırdım. Herkes tutuklanırken bir tek o serbest bırakılmış. Elbette normal bir olay değil.

■ 17/25 Aralık’tan sonra Bank Asya’ya para yatırmışsınız?

A.İ.S: Bank Asya’daki hesabımı 2006’da açmıştım. Çocuğum 2006’da Gonca isimli kreşe gitti. Onlar Bank Asya ile çalışıyormuş, kreş parasını o hesaptan yatırdım. 17/25 Aralık’tan sonra bazı borçlarım ödemek ve kardeşime yollamak için para yatırdım, bunun FETÖ liderinin çağrısıyla ilgisi yok.

Cevapları bunlar, yorum sizin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder