Dünya 'Sarışınlar ciddiye alınmalı'

'Sarışınlar ciddiye alınmalı'

Paylaş
'Sarışınlar ciddiye alınmalı'

Dünya Sarışınlar Birliği Başkanı Olga Uskova: Sarışınlar ciddiye alınmalı

Dünya sarışınlarını biraraya getirecek Uluslararası Sarışınlar Kurultayı'nın, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenleneceği açıklandı. Birlik başkanı Olga Uskova, "Sarışın tanımı bir saç rengi değil bir ruh halidir" diye konuşarak herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı

Bulgaristan Devlet Haber Ajansı (BTA) Basın Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan "Uluslararası Sarışınlar Birliği" Başkanı Olga Uskova, Sofya;da 21-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kurultayda Bulgaristan, Rusya, Makedonya, Kosova, Romanya, Belarus ve Litvanya'nın yanısıra dünyanın birçok ülkesinden toplam 150 sarışın delegenin hazır bulunacağını bildirdi.

İŞTE SÜPER SARIŞINLAR >> FOTO GALERİ

Sarışınların ciddiye alınması gerektiğini savunan Uskova, "Sarışın tanımı bir saç rengi değil, bir ruh halidir" dedi.

"Sağduyu dünyayı kurtaracak" sloganı altında 21 Ekimde açılacak kurultayda, toplumda kadınların konumunun iyileştirilmesine ilişkin stratejiler ele alınacak ve 2011-2012 dönemi için bir çalışma programı belirlenecek. Kurultayda "Sarışınların bağış inisiyatifleri", "Sarışınlar ve iş sektörü", "Saç modelleri konusunda sarışın fikirler", "Entelektüellik ve sarışınlık" başlıkları altında tartışmalar da yapılacak.

Haberin Devamı

Kurultay programı kapsamında Bulgaristan'daki çeşitli doğumevleri ve çocuk esirgeme yurtlarının donanım ihtiyaçlarının karşılanması için bir de bağış kampanyası düzenlenecek.

Sarışınlar ciddiye alınmalı


23 Ekim'de ise Sofya'nın merkezinde Adalet Sarayı önünde toplanacak bini aşkın sarışın, "gösteri yürüyüşü" yapacak. Sarışınlar bu yürüyüşle, "Bir araya gelen en çok sarışın" dalında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye çalışacak. Aynı gün Sofya'nın en büyük gece kulübü Cyncity;de düzenlenecek güzellik yarışmasında da 15 kişilik uluslararası jüri, "En güzel ve en akıllı sarışını" seçecek.

AA