Magazin Şarkıcı Merve Özbey kimdir? Kaç yaşındadır?

Şarkıcı Merve Özbey kimdir? Kaç yaşındadır?

Paylaş
Şarkıcı Merve Özbey kimdir? Kaç yaşındadır?

''Merve Özbey kimdir, kaç yaşındadır?'' sorusu birçok izleyici tarafından en çok merak edilen konulardan birisi haline geldi. İrem Derici ile Eğlenmene Bak programına dün akşam konuk olan şarkıcı izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Peki, Merve Özbey kimdir? Kaç yaşındadır?

Kanal D’nin bayramda yayınlandığı ve oldukça iyi izlenme rakamlarına ulaşan İrem Derici ile Eğlenmene Bak programına konuk olan Merve Özbey kaç yaşında, nereli? Şarkılarıyla kısa sürede popüler olan Merve Özbey kimdir sorusunun yanıtı haberimizde bulunuyor.

MERVE ÖZBEY KİMDİR?

Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi, aslen Erzurumludur.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği eğitimi aldı.

Merve Özbey'i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş oldu.

Şarkıcı Utku'nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapan Merve Özbey'i dinleyen Ebru Gündeş birkaç şarkı daha söylemesini rica ettikten sonra "Vokalim olmak ister misin?" diye sordu.

Teklifi kabul eden Merve Özbey ardından da Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı.



Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı. Emre Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Merve Özbey'e demo kaydı yaptı. 2012 yılında Emre Kınay'ın çıkardığı Proje albümünde "Duman" şarkısına eşlik etti. Şarkı büyük kitlelere ulaşarak, Merve Özbey'in ilk kez duyulmasını sağladı. 2013 yılında Emre Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de "Helal Ettim" şarkısını seslendirdi. Emre Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar verildi.



Temmuz 2015'te Merve Özbey'in ilk albümü Yaş Hikayesi piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı da sözleri Deniz Erten, müziği Erdem Kınay'a ait olan "Yaş Hikayesi" oldu. Albümün ikinci video klibi ise "Topsuz Tüfeksiz" şarkısına çekildi.

Haberin Devamı