Cumartesi Postası Sarkık memelere veda

Sarkık memelere veda

Paylaş
Sarkık memelere veda

Memelerinden yana hiç sorunu olmayan kadınlar parmak kaldırsın... Yoksa siz de mi sarkık, sönük, fazla büyük ya da çok küçük memelerinizden şikayetçisiniz? Sorununuzu çözebilirsiniz. İsteyin, yeter.

RÖPORTAJ: ESRA ÖZÜBEK

eozubek@doganburda.com

Mucizelerle dolu estetik cerrahi alanında her geçen gün yeni, etkileyici, sıradışı bir teknoloji ile karşılaşıyoruz. Günümüzün trendi ‘Breform Inner Bra’ uygulaması. Bu metot sayesinde kadınların en büyük sorunlarından olan ‘sarkmış memeler’ ilk gençlik günlerine geri dönüyor. Uygulama, meme toparlama operasyonu ile birlikte yapıldığında üç-üçbuçuk saat sürüyor.

Memenizin büyüklüğünden memnunsanız, sadece dikleştirmek istiyorsanız, operasyon süresi 1 saate iniyor. Uzun yıllar Güney Afrika’da uzman bilim adamları tarfından tasarlanan ve yeni bir teknik olan Breform’un uygulaması hem ömürlük hem de çok pratik. Uygulama sırasında çok hafif ağırlıkta olan mesh (petek dokulu meme içi sütyen) memeye yerleştiriliyor, kaburgaya sabitlenerek veya tutturularak memenin dik hale gelmesi sağlanıyor.

Breform diğer suni implantların verdiği rahatsızlık hissini yaşatmıyor. Bu yöntemle meme sarkıklığından şikayet eden kadınlar kalıcı olarak dik memelere kavuşabiliyor. Sistemden sıkılığını kaybetmiş, sarkmış, normal ve büyük meme ölçüsüne sahip ya da doğum yapmış her kadın faydalanabiliyor.

En küçük iz ile en doğal uygulama

Breform-Inner-Bra implant, gereken eğitimi almış plastik cerrahlar tarafından meme içine yerleştirilen çok özel bir materyal. Diğer meme dikleştirme ve küçültme ameliyatlarından farklı olarak, Innerbra kullanılan meme, uzun yıllar boyunca doğal yapısını bozmadan ideal formunu koruyor. Bu yöntemde meme ameliyatlarının en büyük handikapı olan ameliyat izi, en aza indirgenmiş oluyor. Innerbra yerleştirilen kişi rahatsızlık hissi yaşamıyor ve materyal dışarıdan dokunulduğunda hissedilmiyor. Ayrıca kadınlar için çok önemli olan mamografi ve diğer görüntüleme sistemlerinde de sorun çıkarmıyor.

Türkiye’ye ürünle ilgili eğitime geldiğinde açıklama yapan Prime Center Plastik Cerrahi uzmanı Dr. Alfred Callanta’ya kulak verelim; “Yöntem, klasik meme lifting ya da mastopeksi işlemler ile kıyaslandığında daha ömürlük bir uygulama. İnce ve hafif bir yapıya sahiptir. Bu yüzden memede sertleşme meydana getirmez. Ayrıca cilt altında doğal bir yapıya sahiptir ve bu doğallık hissi memeye uygulanan hiçbir metotta yoktur.” Breform-Inner-Bra zamanla erimeyen, 40 yıldır tıpta çeşitli operasyonlarda kullanılan ve herhangi bir komplikasyona neden olmayan ‘polyester’den üretilmiş. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner’le yeni ürünü konuştuk.

“Küçük meme en çok gençleri utandırıyor”

Estetik amaçlı yapılan ‘meme ameliyatımamoplasti nedir ve nasıl yapılır?

Mamoplasti, meme estetiği ameliyatlarının tümüne verilen addır. Büyütme mamoplastisi ile, protez ya da kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonları ile memenin büyütülmesi kastedilir. Küçültme mamoplastisi meme küçültmedir. Meme dikleştirme mamoplastisi ise memesi sarkmış ama hacmi yeterli olan hastalara kullanılan ameliyat teknikleridir.

Mamoplasti operasyonlarında en çok tercih edilen yöntemler ne?

Meme küçültme ve dikleştirme mamoplastisinde, en çok, yukarıdan, memebaşı çevresinden aşağıya uzanan tek izli yöntem tercih edilir. Meme çok büyükse hafif bir ters t kesisi de kullanılabilir. Bu kesilerin uygulanma nedeni, meme cildinin üzerinde kalan kesilerin, göğüs duvarı üzerinde kalanlara göre daha izsiz iyileşmesidir.

Memeye büyütme, küçültme, dikleştirme, toparlama gibi farklı amaçlara yönelik ameliyatlar yapılıyor. Bu işlemlerden en fazla talep gören hangisi?

Ülkemizde büyütme de küçültme de eşit oranda talep görüyor. 30-35 yaşı geçmiş kadınlarda dikleştirme ya da küçültme daha çok isteniyor.

Farklı amaçlara yönelik yapılan meme ameliyatlarının ‘ömrü’ var mı?

Bazı ameliyatlara kalıcı gözüyle bakılabilir. Meme büyütme, küçültme ve dikleştirmede ise belli bir ‘ömür’ vardır. Bu, hastanın dokularına ve meme dokusunun yapısına göre değişir. Bu yüzden her hasta için aynı şeyi söylemek doğru olmaz.

Türk kadınlarının ‘mastoplasti’ işlemlerine bakışı nasıl? Size daha çok hangi şikayetlerle geliyor ve neyi değiştirmek istiyorlar?

Gençler küçük memelerden utanıyor, bunu cinsel bir eksiklik olarak algılıyorlar. Kız arkadaşlarından ya da partnerlerinin yanında soyunamıyorlar. Yetişkinlerde meme küçültme için başvuru şikayeti daha çok. Meme boyutuna bağlı omuz ve sırt ağrısı, pis, kötü koku, cinsel yetersizlik hissi başlıca şikayetler.

‘Breform-Inner-Bra’yı Türkiye’de ilk kullanan cerrahlardansınız. Nasıl bir şey bu?

Buna iç sütyen de diyebiliriz. Meme dikleştirme ve küçültme ameliyatlarının başarı ve sürekliliğini artırmaya yönelik yenilikler bunlar. Ameliyatta memeye daha güzel şekil vermemizi sağlıyorlar.

“Memeye yerleştirilen kalıcı sütyen”

Breform-Inner-Bra ömürlük müdür? Kimlere uygulanabilir?

Bazı hastalar için ömürlük, diğer hastalar için uzun ömürlü. Ortalama 5-10 yıl ömrü olan ameliyatların süresini 2.5-3 kat artırır.

Memeye yapılan bazı uygulamaların ardından memelerin çok sert olduğuna, dokununca hissedildiğine, ağır olduğuna dair şikayetler geliyor. Yeni metotla ilgili böyle şikayetler söz konusu mu?

Hayır. Biyoform ipeksi formda bir tekstildir. İnsan vücuduna iyi uyum sağlar. Cilt altı ile meme dokusu arasına yerleştirilir. Memeyi içerden sarar. Bu sayede meme bir daha sarkamaz.

Meme ameliyatları sonrası gelen hasta şikayetlerinden biri de ‘ameliyat izi’ ile ilgili. Breform-Inner-Bra uygulamasından ne büyüklükte bir iz kalıyor?

Önemli kulanım avantajlarından biri de yaranın daha hızlı ve kaliteli şekilde iyileşmesi. İz çok az oluyor.

Breform-Inner- Bra’nın kullanıldığı ‘dikleştirme’ operasyonlarında ameliyat süresi ne kadar?

Sadece dikleştirme yapılıyorsa 45 dakika ile 1 saat arası sürüyor. Ancak hem toplama ve küçültme hem de Inner-Bra yerleştiriliyorsa kısaldığı söylenemez.

Breform-Inner-Bra için “meme içine yerleştirilen kalıcı sütyen tanımı” doğru mu?

Evet, tam olarak böyle söyleyebiliriz.

(23.04.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

3

Haberin Devamı