Yaşam 'Şarkılarımızla Geziyoruz'

'Şarkılarımızla Geziyoruz'

Paylaş
'Şarkılarımızla Geziyoruz'

Avrupa Okulları öğrencileri 11 – 16 Haziran tarihleri arasında Hamburg'a giderek vereceği konserlerle ülkemizin müziğini tanıtmaya devam edecek

Avrupa Okulları öğrencileri 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında Veltins Arena’da katıldığı “Sing Day of Song” şarkı günü etkinliğinin ardından, bu yıl da 11 – 16 Haziran tarihleri arasında Hamburg’a giderek vereceği konserlerle ülkemizin müziğini tanıtmaya devam edecekler.

Haberin Devamı

Müzik öğretmenleri Oktay SEVİNÇ ile uzun bir hazırlık dönemi geçiren Avrupa Okulları Öğrenci Orkestrası ve Koro’sunun repertuarı; Türk Halk Müziği, Klasik Türk Müziği, Türk Pop Müziği ve dünyada klasikleşmiş şarkılardan oluşuyor.

Avrupa Okulları Orkestra ve Korosu 2010 yılında; “Ruhr Şarkı Söylüyor” kapsamında, "Sing Day Of Song" etkinliğinde ülkemizi temsil etmişti.

Ruhr Şarkı Söylüyor, 2010

Avrupa Okulları Öğrenci Orkestra ve Koro’su, Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan Ruhr şehrinde “Sing Day of Song” şarkı günü etkinliğine davet edildi.

Dünya genelinde amatör ve profesyonel grupların davet edildiği bu etkinlikte amaç, farklı formattaki müziklerle bir araya gelmek, şarkı söylemek, kültürü paylaşmak.

Şarkı söyleme zevkini keşfedin ve bizimle birlikte şarkı söyleyin!

Haberin Devamı

Ruhr şehrinin Hagen ve Veltins arenalarında gerçekleştirilen etkinliklerde, uluslararası kardeş kentlerin koroları ile birlikte katılımcı sayısı 65.000’i buldu. Çok yönlü bu etkinlikte, klasikten pop müziğe, halk müziğinden caza, dünya müziğinden ruhani müziğe kadar farklı
tarzlar seslendirildi…

Ülkemizden etkinliğe katılan tek okul, Avrupa Okulları’ydı.

Avrupa Okulları Öğrenci Orkestrası ve Koro’suna başarılarının devamını diliyoruz.

BASIN BÜLTENİ