Dünya Sarkozy'nin koltuğuna sürpriz isim

Sarkozy'nin koltuğuna sürpriz isim

Paylaş
Sarkozy'nin koltuğuna sürpriz isim

Fransa'da 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleri için en şanslı adaylar arasında IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn olarak gösteriliyor

RTL radyo kanalının sorusunu yanıtlayan IMF Başkanı Strauss-Kahn, görev süresinin bitmesini beklemeden, cumhurbaşkanlığı için aday olma ihtimalini dışlamadı.

Strauss-Kahn, "Şu anda, IMF’deki görev süremi tamamlamak istiyorum. Ama bazı koşullara göre, bu soruyu kendime tekrar sorabilirim" diye konuştu.

IMF başkanının görev süresi 2012 Kasım ayında doluyor. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri de, yine aynı yılın ilkbahar aylarında düzenlenecek. Sosyalist Parti’nin 2011 yılı sonunda cumhurbaşkanı adayını belirlemesi bekleniyor.

TNS kamuoyu araştırma merkezinin Le Figaro gazetesi için dün düzenlediği anket, Sarkozy’nin popülaritesinin yüzde 31’e düştüğünü ortaya koymuştu. Yine aynı araştırma, Sosyalist Parti’nin iktidarda olduğu dönemde Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan Dominique Strauss-Kahn’ın popülaritesinin ise giderek arttığını göstermişti.

Araştırmaya göre Fransızların yüzde 44’ü, küresel ekonomik krizle mücadelede prestijini tekrar artıran 60 yaşındaki Stauss-Kahn’ın, ülke yönetiminde tekrar önemli görevler almasını istiyor.

Haberin Devamı