Dünya Sarkozy'ye 'ulusal kimlik' freni

Sarkozy'ye 'ulusal kimlik' freni

Paylaş
Sarkozy'ye 'ulusal kimlik' freni

Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 'ulusal kimlik' söylemini ırkçı bulan Fransız aydınlar 'Dur' dedi

Fransa’da önde gelen isimler, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından ortaya atılan "ulusal kimlik" tartışmasının sona erdirilmesi yönünde imza kampanyası başlattı. Tartışmanın durdurulmasını isteyen kampanya kapsamında, şov dünyasının önde gelenleri dahil, 140’ı aşkın ünlü imza verdi.

Kampanyanın öncüleri, "ulusal kimlik" tartışmasıyla ülke genelinde ırkçı söylemlerin arttığı görüşünü savunuyor. Fransa’nın ırkçılıkla mücadele derneği de (SOS) kampanyanın öncüleri arasında yer alıyor.

İSLAM KARŞITLIĞINI DA ARTIRIR

Dilekçeye imza atanlar, bugün Liberation gazetesine tam sayfa ilan vererek, tartışmanın yaratacağı olumsuz sonuçlara dikkati çektiler. Sinema sanatçıları Isabelle Adjani, Josianne Balasko ve Yvan Attal, şarkıcı Jane Birkin, felsefeci Benjamin Stora ve Bernard-Henri Levy kampanyanın öncüleri arasında yer alıyor.

Le Parisien gazetesinde çıkan bir kamuoyu yoklaması, Fransızların yüzde 50’sinin bu tartışmadan mutlu olmadığını ortaya koymuştu. Fransız aydınlar, bu tür bir tartışmanın ülkede İslam karşıtlığını artıracağı görüşünü taşıyor.

AA

Haberin Devamı