Gündem Şaşkın kurye polise adres sorunca...

Şaşkın kurye polise adres sorunca...

Paylaş
Şaşkın kurye polise adres sorunca...

Suriye'den Türkiye'ye esrar kaçıran 2 yabancı uyruklu, kendilerini bekleyen polise adres sorunca yakalandılar

Suriye'den İstanbul'a 20 kilo 250 gram esrar getiren yabancı uyruklu iki kişi, kendini bekleyen polise, adres sormaya kalkınca yakayı ele verdi. İki zanlı “Sizi istediğiniz adrese götürelim” diyen polis tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alınırken, operasyon sonunda toplam 22 kilo 500 gram esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den esrar getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından uyuşturucu ticareti yapan kişilerin kimliğini tespit etti. Ekipler, Suriye'den yola çıkan otomobili yol boyunca takibe aldı. Bu sırada İstanbul girişinde bir ekip de takip halindeki otomobili beklemeye başladı.

Çamlıca Gişeleri'ne kadar gelen Suriye uyruklu İ.E.A ve A.Y.P, yol kenarında kendilerini bekleyen sivil ekiplere yaklaştı. İki şüpheli, polislere “Avrupa Yakası'na nasıl gidebiliriz?” diye sordu. Beklediği kişilerin ayaklarına kadar geldiğini gören ekipler, “Biz de oraya gidiyoruz. Sizi istediğiniz yere götürelim” diyerek yardım eli uzattı.

Haberin Devamı

Yabancı plakalı araca eskortluk yapan polis, şüphelileri, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne götürdü. Burada düzenlenen operasyonla Suriye uyruklu İ.E.A ve A.Y.P gözaltına alındı. Aracın içinde yapılan aramada ön konsol kısmına gizlenmiş 20 kilo 250 gram esrar bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan iki şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda Bağcılar'da bir eve operasyon düzenlendi. Baskında İ.A., K.R., K.Ç., ve M.Ş.Y., gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 2 kilo 250 gram esrar, 1 terazi, üzerinde kedi, taç, yunus ve kalp amblemleri bulunan 561 ecstasy hap ve uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan çok sayıda kilitli şeffaf poşet ele geçirildi. Böylece ele geçirilen esrar miktarı toplam 22 kilo 500 gram oldu.
Yetkililer, zanlılardan İ.A.'nın hırsızlık suçundan, K.Ç.'nin tecavüz suçundan da kaydı olduğunu belirtti.

Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER - Ayşegül USTA / İSTANBUL, (DHA)