Türkiye (Son Dakika) Satılığa çıkardıkları şahini zincire vurdular

Satılığa çıkardıkları şahini zincire vurdular

Paylaş
Satılığa çıkardıkları şahini zincire vurdular

İnternette ayaklarından zincirlenmiş fotoğrafı yayınlanan ve satılmak üzereyken yakalanan şahini alıcı rolüyle ele geçiren ekipler kutu içerisinde kundaklanmış gibi sarılı halde görünce ise şaşkına döndü


Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği kaçak avcıların yanı sıra gerçekleşitirdiği denetimlerle yasadışı hayvan ticaretinin de önüne geçiyor. Bunların sonuncusu ekiplerin alıcı rolüyle gerçekleştirdiği operasyon ile engellendi. Satmak üzere yakalanan şahini alıcı rolüyle ele geçiren ekipler kutu içerisinde kundaklanmış gibi sarılı halde görünce ise şaşkına döndü.

İNTERNETTEKİ FOTOĞRAFTA ZİNCİRLE BAĞLI


Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliğine bağlı ekipler önceki gün İstanbul’da Ç.T. isimli bir şahsın internet üzerinden yakalanmış bir şahinin pazarladığını tespit etti. Şahinin internete konulan fotoğraflarında ise zincirle bağlı tutulduğu görülüyor.

Hemen harekete geçen ekipler 1200 TL’ye kuşu satın almak için Ç.T. ile alıcı rolü oynayarak anlaştı. Ardından İstanbul Bağcılar’da bir kafeteryada şahısla alıcı rolüyle buluşan ekipler kutuyu açtıklarında kuşu bir bezle sarılı halde buldular.


İŞTE ALDIĞI CEZA


Yakalanan Şahine el konulurken Ç.T.’ye şahin için 7 bin 500 lira tazminat ve 'korunan hayvanın ticaretini yapmak' suçundan 885 TL para cezası kesti.

El konulan şahin ise tedavisi yapılmak üzere İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü. Bakımı tamamlanan şahinin yeniden doğaya salınacağı kaydedildi.

Haberin Devamı