Gündem Satılık mahalle!

Satılık mahalle!

Paylaş
Satılık mahalle!

Satılık mahalle!

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde sanayi kuruluşları ile yerleşim birimlerinin birbirlerine çok yakın olmasın nedeniyle yaşanan sıkıntılar bir türlü sona ermiyor. Evyap Limanı ile Gübretaş tesisleri arasında sıkışan 5 bin 258 metrekare alanı kaplayan ve 59 haneli Atalar Mahallesi’nin içerisinde bulunduğu alan, Körfez Belediyesi tarafından ‘Sanayi depolama alanı’ ilan edildi. Bunun üzerine, mahallenin ortasında bulunan parka ‘Satılık Mahalle’ tabelası asan mahalle sakinleri evlerin çok ucuza satın alınmak istendiğini bu nedenle mahelleyi satılığa çıkartıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘KİRAZ BAHÇELERİYLE DOLUYDU’

Yıllar önce mahallenin kiraz bahçeleriyle kaplı olduğunu ve huzur içersinde yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, daha sonra çevrelerinin hızla fabrika ve dolum tesisleriyle dolup taştığını söyledi. Mahalle sakinlerinden Halil Kara, “Senelerdir huzur içerisinde yaşıyorduk mahallemizde. Şimdi ise bir tarafımıza gübre fabrikası, bir tarafımıza da dolum tesisleri ve bir tarafımıza da liman yapıldı. Mahallemizde yaşanacak alan bırakmadılar bize. Toz topraktan gürültüden bıktık. Belediye tarafından da sanayi depolama alanı ilan edilince mahalleyi satılığa çıkarttık” dedi.

EVLERİMİZİ YOK PAHASINA SATMAYACAĞIZ

Evlerini yok pahasına satmayacaklarını söyleyen Halil Kara konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanayi kuruluşları 5 yıl önce bazı daireleri 180 bin TL’ye satın aldı. Simdi sanayi kuruluşları bize daire başı 130 bin TL teklif etti. 5 yıl önce daha yüksek rakam verildiyse neden daha ucuza evlerimiz alınmak isteniyor. Bizim mahkeme kararıyla Kocaeli üniversitesinden gelen bilirkişi tarafından yapılan değerlendirmede evlerimizin değerinin 205 bin TL olduğu tespit edildi. Herhangi bir sanayici, herhangi bir depolama alanı yapacak bir firma makul bir fiyat verirse biz evlerimizi satacağız. 200 bin TL den aşağıya hiçbir evi satmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA YAŞIYORUZ

Mahalle sakinleri olarak sadece evlerinin değerinin verilmesini istediklerini söyleyen Gülistan Bozdemir de şunları söyledi:
“Burada yaşamaktan sürekli tedirginiz. Sanayi kuruluşlarında herhangi bir patlama meydana geldiğinde veya herhangi bir yangın çıktığında evimizi tahliye ediyoruz. Bu şartlarda yıllarca yaşadık burada. Şimdi evlerimizi ucuza elimizden alıp depolama tesisi yapacaklarını söylüyorlar. Biz burayı terk etmek istiyoruz. Fakat evlerimizi de yok pahasına ucuza vermek istemiyoruz. Neyse değeri evimizin onu versinler.”