Ekonomi Satış temsilcisi aranıyor

Satış temsilcisi aranıyor

Paylaş
Satış temsilcisi aranıyor

Yenibiris.com tarafından hazırlanan 'İstihdam Raporu'na göre yılın ikinci üç aylık döneminde en çok eleman aranan pozisyon satış temsilciliği, en az tercih edilen ise perakendecilik-toptancılık sektörleri oldu

Altı aydır ilk sırada

Haberin Devamı

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un ‘Yenibiriş İstihdam Raporu’na göre, iş dünyası yılın ikinci üç aylık döneminde, tıpkı ilk üç ayda olduğu gibi en fazla ‘satış temsilcisi’ aradı.

Geçen yılın aynı döneminde en fazla rağbet gören pozisyon yine satış temsilcisi iken sıralamada daha gerilerde bulunan muhasebe elemanı pozisyonu üçüncü sıraya yükseldi. Yönetici asistanı ilanlarında da artış gözlendi.

Muhasebe popülerleşiyor

Raporda, iş arayanların başvurularına ilişkin bilgiler de yer aldı. 2009’un ikinci üç ayında iş arayanlar en fazla satış temsilcisi pozisyonu için başvuruda bulunmuştu. Bu yıl ise en çok muhasebe elemanı pozisyonu için başvurular yapıldı.

Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, muhasebe için yapılan başvuruların, bu alanın yeniden popüler olmaya başladığını gösterdiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Deneyimliler gıdada

Rapora göre, 2009’da alt sıralarda bulunan hizmet sektörü, 2010’da en fazla ilan yayınlanan sektör oldu. Bunu perakendeciliktoptancılık ve sağlık-tıp sektörleri izledi.

En fazla başvuru alan sektör ise geçen yılın aynı dönemindeki gibi perakendecilik-toptancılık oldu. Yeni eklenen özgeçmişlerde ise yeni iş arayan deneyimli çalışanların sektör olarak gıda, iş alanı olarak satış-pazarlamada yoğunlaştığı görüldü.

Hizmet sektörü hızlı gelişiyor

Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, en fazla ilanın, hizmet sektöründeki şirketler tarafından yayımlandığına dikkat çekerek, “Bu, hizmet sektörünün Türkiye’deki hızlı gelişimini ve buna paralel artan istihdam ihtiyacını gösteriyor” dedi. Yılmaz, işletmelerin rekabette öne geçebilmek için ise satış kadrolarını güçlendirdiğini, bu nedenle en çok elemanın satışta arandığını belirtti.