Spor Satranç ustası, çocuğa yenildi

Satranç ustası, çocuğa yenildi

Paylaş
Satranç ustası, çocuğa yenildi

2010 FIDE Dünya Satranç Şampiyonu Hindistanlı Viswanathan Anand, 10 yaşındaki genç Özbek satranççı Timur İgonin'e yenildi

2004 FIDE Satranç Şampiyonu Rustam Kasimcanov ile yaptığı dostluk maçı çerçevesinde Özbekistanlı genç satranç yeteneklerine Taşkent’te satranç seanları düzenleyen Anand, 20 satranç tahtasında yaptığı satranç seanslarının 12’sini kazanırken, 6’sını berabere bitirdi, 2 maçı ise kaybetti.

Özbekistan Satranç Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Taşkent’teki Yunusabad Spor Tesislerinde düzenlenen satranç seanslarında 4 kez FIDE Dünya satranç şampiyonluğunu kazanan Hindistanlı Anand, Özbekistanlı genç satranççılara karşı 3 saat boyunca oynadığı satranç seanslarında, 12 maçı kazanırken, 6 maçta da berabere kaldı.

Anand, Özbekistan Bayan Satranç Milli Takımı üyesi Hülker Tahircanova ile 10 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Timur İgonin’e ise yenilmekten kurtulamadı.

Maçın 26. yürüyüşünde 10 yaşındaki Özbek satranççı karşısında yenilgisini kabul eden Anand, daha sonra yaptığı açıklamasında da çocuklara ve gençlere karşı satranç oynamanın çok enteresan olduğunu kaydetti.

İgonin de, Anand’a karşı oynayacağı maça çok iyi hazırlandığını ve sürekli atak bir oyun sergilediğini ifade ederek ancak dünya şampiyonu Anand’ı yeneceğini beklemediğini belirtti.

Özbekistan Satranç Federasyonu ve Özbekistan Kültür ve Sanat Forumu Vakfı tarafından organize edilen, 4 maçtan oluşan hızlı satranç karşılaşmasında, 2010 FIDE Dünya Satranç Şampiyonu Viswanathan Anand, 2004 FIDE Satranç Şampiyonu Özbekistanlı Rustam Kasimcanov ile yaptığı ilk maçı berabere bitirirken, diğer 3 maçı kazanmıştı.

Haberin Devamı