Ekonomi Satya İnşaat Başkanı: 1 milyar liralık yatırım yapacağız

Satya İnşaat Başkanı: 1 milyar liralık yatırım yapacağız

Paylaş
Satya İnşaat Başkanı: 1 milyar liralık yatırım yapacağız

Satya İnşaat, 2019’a kadar 1 milyar liralık yatırım yapmayı hedefliyor.

İlk projesini ise Tuzla’da hayata geçiriyor. ‘Kriya Time’ adı verilen projede 188 daire var. Satya İnşaat Başkanı Yılmaz Aydoğan, “Bu projede hak sahiplerinin 4 blokta 80 dairesinin teslimlerini yapıyoruz. İnşaata nisanda başlayacağız. Yıl sonunda ise bitirmeyi planlıyoruz. Yüzde 70’ini şimdiden sattık. Evlerimizin metrekaresi 5 bin lira seviyesinde. Tuzla hızla gelişiyor” dedi.

Şirketin bir diğer projesi ise Anadolu Yakası ilçesi Pendik’te olacak. Ruhsat aşamasındaki projede 362 konut ve 25 mağaza yer alacak. Bu projenin yatırım değeri 370 milyon lira.

YENİ PROJELER YOLDA

Satya İnşaat, Anadolu Yakası’nda iki proje daha yapacak. Bunlardan biri Kurtköy’de olacak. 360 milyon lira değerindeki proje, Viaport’un karşısında inşa edilecek. Diğer proje ise Kartal’da. 330 milyon lira değerindeki proje, bir dönüşüm projesi olacak.


ORTA GELİRLİNİN EVE İHTİYACI VAR


Gayrimenkulün iyi bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Yılmaz Aydoğan, “İç piyasa hala aç. Amacım yatırımcıları çekmek ve konutun yatırım gücünü göstermek. Orta gelirin sadece yüzde 20’si ev sahibi. İstanbul’da 200 il 600 bin lira arasındaki konutlar yok satıyor. 600 bin ile 2 milyon arasındaki konutlar ise satmıyor” dedi.

Haberin Devamı