Spor Sauber'de koltuk krizi

Sauber'de koltuk krizi

Paylaş
Sauber'de koltuk krizi

Formula 1 takımlarından Sauber'in 2014 sezonu kadrosundaki yedek pilotu Giedo van der Garde'ın takıma karşı açtığı davada, Hollandalı sürücünün "2015 sezonu için sözleşmesi bulunduğu" kararı çıktı.

Formula 1’in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Sauber’in geçen yılın ocak ayında yedek pilot olarak kadrosuna kattığı Giedo van der Garde, "2015 yılı için sözleşmesi bulunmasına rağmen Felipe Nasr ve Marcus Ericsson ile yarışacaklarını" açıklayan takıma karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Avustralya’nın Victoria eyaletindeki mahkeme, 29 yaşındaki van der Garde’yi haklı buldu ve Hollandalı sürücünün kontratının, 2015 yılı için geçerliliğini koruduğuna hükmetti. Bu karar, kadrosunda Nasr ve Ericsson’un bulunduğu İsviçre merkezli Sauber takımını, 15 Mart’ta düzenlenecek sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix’si öncesinde zor durumda bıraktı.

Sauber Takım Direktörü Monisha Kaltenborn, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Kararın ilk yarışa ne gibi etki edeceğini öğrenmeye çalışacağız. Fakat ayarları, iki pilot için yapılmış bir otomobili, hazır olmayan birine kullandırarak takımımızdaki ya da diğer takımlardaki sürücülerin güvenliğini riske atamayız" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı