Dünya Saunada ölüm

Saunada ölüm

Paylaş
Saunada ölüm

Finlandiya'da düzenlenen Dünya Sauna Şampiyonası finali trajediye sahne oldu. Saunanın içinde 110 derece sıcakta yarışan Rus finalist öldü, Fin finalist ise ağır yaralandı

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin 140 kilometre kuzeyinde bulunan Heinola kentinde Dünya Sauna Şampiyonası düzenlendi. Yarışmada, 110 derece sıcaklıktaki saunada en uzun kalan birinci oluyor. 1999’dan beri düzenlenmekte olan şampiyonaya bu yıl 15 ülkeden 135 yarışmacı katılmıştı.

Haberin Devamı

Yarışmanın finalini izleyen hakemler ve kurtarma ekipleri 6’ıncı dakikada sauna kapısını açtıklarında iki finalistin yere düştüğünü, vücutlarında ağır yanık ve açık yaralar oluştuğunu gördü.

Müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Dünya şampiyonluğu unvanını elinde bulunduran ve yarışmanın favorisi olarak görülen Finli finalist Timo Kaukonen, kalp spazmı geçirmesine rağmen saunadan çıkmak istemedi ve bir banka tutunarak direndi.

İlk müdahelenin sauna içinde yapıldığı her iki finalist hastaneye kaldırılırken Rus finalist Vladimir Ladyzhenskiy öldü. Finli finalist Timo Kaukonen ise ağır yaralandı. Organizasyon komitesi başkanı yarışmada tüm kurallara uyulduğunu iddia etti.