Siyaset Sav: CHP'yi hiç kimse eskitemez
Paylaş
Sav: CHP'yi hiç kimse eskitemez

Sav, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK oluşturmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) yer almayan Önder Sav, "Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı değil, dünyanın en yetkili kurumuna da gidilse hukuki sakatlık, sakatlıktır. Cilalı sözlerle örtemezsiniz" dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendi imzasıyla Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdığını, ancak imzasına sadık kalmayarak toplantıya katılmadığını öne süren Sav, 81 üyeli Parti Meclisi’nin 61 üyesinin katılımıyla toplantının yapıldığını söyledi.

Katılımın karar almaya yetecek düzeyde olduğunu belirten Önder Sav, toplantıda divan başkanlığına verilen önergeyle 27-28 Kasım tarihinde Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda Tüzük Kurultayı toplanması kararının verildiğini aktardı.

Sav, çoğu kendisinin yanında olan Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin bu üyeliklerinin hukuken devam ettiğini ileri sürerek, "Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı değil, dünyanın en yetkili kurumuna da gidilse hukuki sakatlık, sakatlıktır. Cilalı sözlerle örtemezsiniz" diye konuştu.

"CHP'Yİ HİÇ KİMSE ESKİTEMEZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) yer almayan Önder Sav, "CHP’yi içerdeki, dışardaki düşmanlar eskitemedi, CHP’ye kısa bir zaman önce Genel Başkan olan Sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin CHP Mustafa Kemal’in kurduğu CHP’dir" dedi.

Sav, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendi imzasıyla çağırdığı Parti Meclisi(PM) toplantısına katılmayarak bu organı hiçe saydığını, bunun kendisine üzüntü verdiğini söyledi. CHP’nin bir kurallar partisi olduğunu, çalışmalarını o kurallar doğrultusunda yürüttüğünü ifade eden Sav, PM’nin Kılıçdaroğlu’nun yokluğunda Genel Başkan Yardımcısı başkanlığında toplandığını dile getirdi.

Toplantıya, 81 üyeden 61’inin katıldığını ve karar alma çoğunluklarının bulunduğunu aktaran Sav, olağanüstü tüzük kurultayı yapılmasını karara bağladıklarını kaydetti. CHP MYK üyelerinin üyeliklerinin hukuken devam ettiğini savunan Önder Sav, yeni MYK atanmasının hukuken uygun olmadığını ileri sürdü.

"DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE TEK PARTİ VARDIR"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bugün düzenlediği basın toplantısında, "Yeni CHP" ifadesini kullandığını hatırlatan Sav, şöyle konuştu:

"Dünyada ve Türkiye’de bir tek parti vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi vardır. CHP’yi içerdeki, dışardaki düşmanlar eskitemedi, CHP’ye kısa bir zaman önce Genel Başkan olan Sayın Kılıçdaroğlu da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin CHP Mustafa Kemal’in kurduğu CHP’dir."

CHP’nin kimliğinin kimi zaman tartışmaya açıldığını, bunu CHP dışındaki çevrelerin yapmasını yadırgamadıklarını ifade eden Sav, sıfatı ne olursa olsun CHP içindeki kişilerin bunu yapmaya hakları olmadığını belirtti.

"KARARLILIKLA GÖREVİMİZİ YÖNETECEĞİZ"

Sav, önümüzdeki sürecin, CHP’nin kimliğini tartışmaya açanlarla, partinin ilkelerinden vazgeçmeyenler arasında bir mücadeleye sahne olabileceğine işaret ederek, bu mücadelede kendilerinin duruşunun açık olduğunu kaydetti. Kendisi ve arkasında duran 59 PM üyesinin kararlılıkla görevlerini yürüteceklerini aktaran Sav, şöyle dedi:

"PM’yi toplantıya çağırıp da kaçmanın sonu nereye varacaktır? Bu önemli organ elbette bir gün toplanacaktır. Toplandığı zaman bugün kendi yetkilerini yoldan çıkarmaya çalışanlardan da hesabını soracaktır. CHP, şimdi içinde bulunduğumuz türden kriz diye nitelenen süreçleri kolaylıkla aşacaktır. Bizim uğraşımız da o. Böyle bir gündemde CHP’nin yürüyüşünü, ilerleyişini kimsenin kösteklemesine iznimiz olamaz. Bizim yapmamız gereken şey, CHP’nin bütünlüğüne, birliğine katkı koymaktır. PM üyeleri olarak önümüzdeki dönemde de görevlerimizi aksatmadan yürüteceğiz. CHP’nin omurgasını kimseye eğdirtmeyiz. CHP’yi eksenlerinden kaydırtmaya da müsaade etmeyiz."

Kimilerinin hoşuna gidecek diye CHP’nin politikasından, kimliğinden, öz benliğinden fedakarlık edilmesine kalkanlarla CHP’lilik bilinci içinde uğraşılarını sürdüreceklerini kaydeden Sav, "Şimdi benim, kendisini yeni Cumhuriyet Halk Partisi diye ilan etmeye kalkanlara tavsiyem, CHP tarihini bir kez daha okumalarıdır" dedi.

PM üyeliğiyle CHP ile tanışmış olanların kendisi gibi 53 yılını CHP’ye adamış olanlara söyleyecek bir sözünün olamayacağını belirten Sav, şöyle devam etti:

"Tabii zaman içinde onlar da eğitilir. Bizler gibi öğretmenler, Allah sağlık verirse onlara da öğretiriz. Bu bakımdan kuşkumuz yok. Bizler Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’nın Bülent Ecevit’in oturduğu koltuğa oturan insanların CHP’nin kimliğine sahip çıkmasını, öyle yüzeysel sözlerle ’korku imparatorluğu yaratılıyor’ söylemleriyle kimleri kastettiklerini bilmiyorum, ama galiba korku imparatorluğundan kasıt benim... Biz hayatımızda CHP’ye hizmet etmekle övünürüz."

2

Haberin Devamı