Siyaset Sav: İhbarı aynen aktarıyorum
Paylaş
Sav: İhbarı aynen aktarıyorum

Sav: İhbarı aynen aktarıyorum

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yapılması planlanan bir suikastı haber alarak konuyu hassasiyetle incelediklerini belirterek, "Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılmış olan bir ihbarı aynen size aktaracağım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne yapılmış bir ihbar: (Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı vur emri verdi)" dedi.

Haberin Devamı

Sav, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, bir ihbardan yola çıkarak "hangi konularda ne tür saldırılarla yüzyüze olduklarını" paylaşmak istediklerini söyledi.

Sav, şöyle konuştu:
"Hiçbir katkıda bulunmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılmış olan bir ihbarı aynen size aktaracağım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne yapılmış bir ihbar: ’Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı vur emri verdi’ Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla aralarında daha önce husumet bulunan ya da öyle olduğu sanılan organize suç örgütü lideri Mithat Yılmaz’a, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı her iki dizinden vurması için talimat verdi. Belirsiz kaynaklı 300 bin dolar nakit para belediye kasasından alınarak Osman Şevket Aslan tarafından Şişli Kasap Sokak Eser İş Merkezi A Blok No: 16/7 adresinde bulunan 2A Gıda Pazarlama Limited şirketi, Mithat Yılmaz’ın paravan şirketi olduğu ifade ediliyor. Şirketinden bizzat Mithat Yılmaz’a avans olarak verilmiştir. İşin bitiminde 450 bin dolar daha ödenmek üzere 750 bin dolara anlaşma hazırlanmıştır. Osman Şevket Aslan ile Mithat Yılmaz, yüzyüze olmadığı durumlarda kriptolu telefonlar ile bağlantı kurmaktalar. Mithat Yılmaz’ın iki adamında daha bu kriptolu telefonlardan bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Suikastın planların ertelenmesi nedeniyle gerçekleşmediğini dile getiren Sav, "Böyle bir olay gerçekleşmedi, bizim bu olayı hassasiyetle izlediğimiz günlerde başka bir olay gerçekleşti" dedi.

Önder Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O da bir dikkate değer ayrı bir konudur. O konunun detayına girmeyeceğim, o konu ayrı boyutta, ayrı kulvarda, kendisinin özel gizlilik kuralları içinde yargı ile CHP arasında işliyor, işletiliyor. Bizim üzerinde duracağımız konu bu. CHP, bu tür davranışlara, bu tür saldırılara ilk kez muhatap olmuyor. Daha önce de Sayın Genel Başkanın Avrupa’da bir bankaya para aktardığı şeklinde yakışıksız ihbarlar, ABD’nin çok gizli servisi başlıklı kağıtlarıyla Türkiye’de sirküle edildi, o da çok önemli bir kurultayın öncesine rastladı. Avrupa’nın hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir bankasında bir kuruşluk hesabı olmayan bir siyasi lider için bu yakıştırmalar yapıldı. Maalesef dışarıdan ve içeriden pompalandı, malzeme yapıldı ve bunun kuru bir gürültüden öteye gitmediği CHP tarafından kanıtlandı."

Haberin Devamı