Siyaset 'Sav'a bir taahhüdüm yok'
Paylaş
'Sav'a bir taahhüdüm yok'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in “CHP'nin yeni yönetimini Önder Sav mı belirleyecek?” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Sayın Sav'a böyle bir taahhüdüm yok” yanıtı verdiği öğrenildi

YOĞUN MESAİ

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’na en büyük destek CHP Genel Sekreteri Önder Sav’dan gelmişti. Örgütler üzerinde etkin olan Önder Sav’ın CHP’nin 81 il teşkilatını tek tek arayıp Kılıçdaroğlu ismi üzerinde ikna ettiği öğrenilmişti.

Hafta sonu yapılacak kurultayda genel başkanlığa seçilmesine kesin gözüyle bakılan Kılıçdaroğlu dün sabah Önder Sav, ardından da CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol ile görüştü. Kılıçdaroğlu daha sonra Baykal’a muhalif isimler arasında gösterilen CHP Milletvekili Haluk Koç ile bir araya geldi.

YENİ CHP ÇALIŞMASI

Kemal Kılıçdaroğlu öğlen de CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile buluştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yoğun mesaisi “CHP’nin yeni yönetimini belirliyor” şeklinde yorumlandı. Hafta sonu yapılacak CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da belirlenecek.

Haberin Devamı

CHP kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yeni yönetiminin belirlenmesini Önder Sav’a bıraktığı konuşuluyor. Gürsel Tekin’in görüşmede Kılıçdaroğlu’na bu fısıltıyı sorduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bunun üzeine Gürsel Tekin’e “Önder Sav’a herhangi bir taahhüdüm yok” dediği belirtildi.

TASFİYE BAŞLIYOR

Kurultay öncesi son MYK toplantısında yaşananlar kurultaydan sonra oluşacak MYK yapısı hakkında ipuçları verdi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki yeni CHP yönetiminde, Genel Sekreter Önder Sav dışında kalan mevcut MYK üyelerine yer verilmesi beklenmiyor.

Kulislerde Önder Sav’ın son MYK toplantısında kendisine yönelik ağır suçlamalarda bulunanlarla birlikte kendisini yalnız bırakan eski arkadaşlarının bu tavrını affetmeyeceği konuşuluyor. Deniz Baykal’a yakın isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in de tasfiye edileceği ifade ediliyor.