Gündem Savarona'yı kirleten işadamı

Savarona'yı kirleten işadamı

Paylaş
Savarona'yı kirleten işadamı

Savarona skandalında, organizasyonun başındaki kişinin, sonradan Türk vatandaşı olan Kazak işadamı Tevfik Arif olduğu ileri sürüldü

Savarona yatının da kullanıldığı insan ticareti ve fuhuş operasyonuna yönelik soruşturmada, organizasyonun başındaki kişinin, sonradan Türk vatandaşı olan Kazak işadamı Tevfik Arif olduğu ileri sürüldü. Soruşturmanın, fuhuş organizasyonunun yanı sıra uluslararası kara para aklama yönünden derinleştirildiği öğrenildi

>> SAVARONA GERİ ALINIYOR

Organizasyonun başındaki kişinin, örgütün finansmanını da sağlayan, İstanbul’da yalısı, New York’ta gayrimenkulleri bulunan, Rusya ve Ukrayna’da işler yapan, sonradan Türk vatandaşı olan ünlü Kazak işadamı Tevfik Arif olduğu ileri sürüldü. Arif’in önderliğindeki suç örgütünün Türk uyruklu üyelerinin G.A, M.Ç, E.A, K.T, H.A. adlı kadın, Kazakistan uyruklu E.M. adlı kadın ile Rus uyruklu E.B. olduğu belirtildi. Bu kişilerin bilgisayarlarına, banka kartlarına, çeşitli bankalara ait hesap cüzdanlarına, çok sayıda telefon ve sim kartına ve para transferlerine ilişkin banka dekontlarına el konulduğu, soruşturmanın, fuhuş organizasyonunun yanı sıra uluslararası kara para aklama yönünden derinleştirildiği öğrenildi.

Savaronayı kirleten işadamı

Savarona’da gözaltına alınan Tevfik Arif, New York’un en tanınan işadamlarından. Kazak asıllı Arif, Sovyetler döneminde Ticaret Bakanlığı’na giriyor ve tam 17 yıl çalışıyor.

Haberin Devamı

Sovyetlerin dağılması sonrası ABD’ye gidiyor. 90’ların ikinci yarısında Brooklyn’de aldığı ucuz emlakları değerlendiriyor. Bu arada Türkiye’ye uzanıyor. Güneyde yatırımlar yapıyor. Ve Fettah Tamince ile Rixos Oteller zincirini kuruyor. New York piyasasında herkes, Rixos Otelleri’ni Arif’e ait diye biliyor.

Trump’la ortaklık

Arif, New York’ta işlerini, Bayrock Group şirketi üzerinden yürütüyor. Solaryumlu teni ve pahalı kıyafetleriyle kısa sürede New York sosyetesine giriyor ve davetlerin en sık rastlanan isimlerinden biri haline geliyor. Ancak kentte adı, ünlü emlak yatırımcısı Donald Trump ile ortak olunca iyice duyuluyor.

Türk vatandaşı oldu

New York’ta SoHo’nun ortasına dikecekleri gökdelen işinde Trump’la Amerika’nın en zengin eski Sovyet bloku ailelerinden Tamirler’i bir araya getirecek
kadar ilişki simsarı.

Haberin Devamı

Gürcistan Yahudisi Sapirlerle iş yapmaya başlayınca Arif’in New York’taki çevresi daha da genişliyor. Bir yanında Trump, arkasında taksi şoförlüğünden milyarderliğe yükselen Tamir Sapir ve oğlu Alex, öteki yanında da ilişkileri New York’un suç ailelerinden Gambinolara kadar uzanan ortağı Felix Sater, her geçen gün büyüyor. Türk vatandaşlığına geçiyor ve Sembol İnşaat’ın ana ortağı oluyor. Ukrayna’da, Kazakistan’da, Rusya’da yatırımlar yapıyor.

Milliyet / Hürriyet