Gündem Savaş Ay'ın cenaze töreni pazartesi günü

Savaş Ay'ın cenaze töreni pazartesi günü

Paylaş
Savaş Ay'ın cenaze töreni pazartesi günü

Usta gazeteci Savaş Ay, pazartesi günü Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak

Gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden gazeteci yazar Savaş Ay için 11 Kasım’da Sabah gazetesinde ve Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda tören düzenlenecek. Ay’ın cenazesi, aynı gün Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Topkapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Savaş Ay’ın vefatına ilişkin gazetecilere açıklama yapan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Özgür Yiğit, Ay’ın uzun süredir mücadele ettiği hastalığı sebebiyle 1,5 ay önce hastanelerine geldiğini söyledi.

Ay’ın tedavisinin olumlu gittiğini ve düzelmek üzere olduğunu anlatan Yiğit, "Kesin tedavi için ameliyat hazırlığı yapıyorduk ancak bugün gelişen kanama ve kalp durması sebebiyle hastamızı kaybettik. Bugün siz gazetecilerin öncüsü olan ve ülkemizin büyük değeri Savaş Ay’ı maalesef kaybetmiş bulunuyoruz. Bu kaybın üzüntüsü içerisindeyiz" diye konuştu.

Savaş Ay’ın kız kardeşi Işıl Ay da ağabeyi için 11 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da Sabah gazetesi önünde ve saat 11.30’da CRR Konser Salonu’nda tören düzenleneceğini söyledi.

Ay, ağabeyinin cenazesinin aynı gün, Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Topkapı Mezarlığı’nda toprağa verileceğini kaydetti.

AA