Yaşam Savaş Başar Yamak: Çete liderinin lüks hayatı

Savaş Başar Yamak: Çete liderinin lüks hayatı

Paylaş
Savaş Başar Yamak: Çete liderinin lüks hayatı

Çete lideri Savaş Başar Yamak, lüks yaşantısıyla dikkat çekiyor. 2007-2011 yılları arasında cezaevinde olan ve ardından tahliye edilen Yamak, yurt dışında lüks hayatın tadını çıkarıyor.

Ankara Hilton Oteli’nde 2000 yılında yaşanan silahlı çatışmayla adını duyuran Başar Yamak, lüks yaşantısıyla dikkat çekiyor. Uzun süredir yurt dışında bulunan çete lideri, 5 yıldızlı otellerde hayatını yaşıyor. ‘Topal Yaşar’ lakaplı kabadayı Yavuz Yaşar Yamak’ın oğlu olan Başar Yamak, 2007 yılında vefat eden babasının ardından işleri devralmış ve kısa sürede yer altı dünyasında zirveye yükselmişti. 2007-2011 yılları arasında önce Bayrampaşa, ardından Silivri Cezaevi’nde yatan Yamak, tahliyesinin ardından yurt dışına yerleşti. Lüks hayatını sergilemekten çekinmeyen çete lideri, özellikle sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarıyla dikkat çekiyor.


ULUSLARARASI BAĞLANTILARA SAHİP


2007 yılında yapılan operasyonla gözaltına alınan Savaş Başar Yamak, 2011 yılına kadar cezaevinde kaldı. Suç örgütü kurmak ve yönetmek, uluslararası suç örgütü kurmak ve yönetmek, adam öldürmeye azmettirmek gibi birçok suçtan yargılanan Yamak, bu suçların tamamından aklandı ve 2011 yılında tahliye edildi. Bir süre Türkiye’de kalan genç mafya babası, ardından yurt dışına yerleşti. Rus, İtalya ve Güney Amerika bağlantılarıyla dikkat çeken Yamak, özellikle İtalyan Mafyası Cosa Nostra’yla yakın ilişkilere sahip.


DÖVMELERİNDEKİ GİZLİ MESAJLAR


Hemen hemen bütün vücudu dövmelerle kaplı olan Başar Yamak, her dövmesinde suç dünyasının önemli mesajlarına sahip. İtalyan Mafyası Cosa Nostra’nın sembol sözü olan ‘La Cosa Nostra’ ve kanun dışı anlamına gelen ‘Outlaw’ kelimelerini dövme olarak vücudunda taşıyan Yamak, özellikle babası Yavuz Yaşar Yamak’ın ölümünden sonra yaşadığı yükselişle dikkat çekiyor. 80 öncesinde silah, sigara ve içki kaçakçılığı yapan Yavuz Yaşar Yamak’ın işlerini devralan ve babasının ortaklık kurduğu uluslararası mafyalarla işbirliği yapan Başar Yamak, devlet kademesindeki ilişkileriyle de dikkat çeken bir isim.






Haberin Devamı