Dünya Savaş oyunu oynamasınlar diye çocuklarını Suriye'ye götürdü!

Savaş oyunu oynamasınlar diye çocuklarını Suriye'ye götürdü!

Paylaş
Savaş oyunu oynamasınlar diye çocuklarını Suriye'ye götürdü!

İsveçli Carl-Magnus Helgegren, çocuklarının uzun saatler boyunca Call of Duty adlı savaş oyununu oynamasını engellemek ve savaşın gerçeklerini göstermek için Suriye'ye götürdü

İsveçli Carl-Magnus Helgegren, çocuklarının uzun saatler boyunca Call of Duty adlı savaş oyununu oynamasını engellemek için sıra dışı bir çözüm buldu. 11 yaşında Leo ve 10 yaşında Frank adlı iki erkek çocuk babası Helgegren, çocuklarını, savaşın gerçeklerini anlamaları için Suriye ’ye ve İsrail ’e götürdü.

Haberin Devamı

Çocuklarının savaşın acımasız gerçeklerinin ve sebep olduğu yıkımın farkına varmasını isteyen İsveçli gazeteci Helgegren, seyahat kararını Leo ve Frank’in oyunun yenisini istemesi üzerine aldığını belirtti. Çocuklarıyla iddiaya giren gazeteci, ziyaret sonrasında kararları değişmemiş olursa onlara, istedikleri kadar oyun oynamalarına izin vereceğine dair söz verdi.

HASTANE ZİYARETİNDE YAŞITLARINI GÖSTERDİ

Helgegren ve çocukları, 10 gün boyunca Golan Tepeleri ve İsrail’de kaldıklarını ifade etti. “Çocuklarıma, silahlar ve toplar sustuğunda savaşın olumsuz etkilerini göstermek istedim” diyen Helgegren, “Sonuçta savaştan etkilenenler birilerinin babası, kardeşi veya annesi oluyor” sözleriyle ziyaretinin nedenini anlattı. Oğulları bir hastanedeki yaşıtları olan yaralıları gördükten sonra Helgegren, “Oyunda bunları görmüyorsunuz ama silahlar bunun için kullanılıyor. Silahlar sizin yaşınızdaki çocuklara doğrultuluyor” ifadelerini kullanmış.

Haberin Devamı

OYUN OYNAMAYI BIRAKTILAR

Daily Mail’e konuşan gazeteci baba,” Silahların normalleşmesini sevmiyorum. Neden çocuklar silah ve şiddete günde birkaç saat maruz kalsınlar?” sorusunu sordu. Çocuklarını savaş bölgesine götürdüğü için tepki çeken baba, eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: “Onlar benim çocuklarım, dolayısıyla onlar için iyi olduğunu düşündüğüm şeyleri yapabilirim. Saf olmayı bırakın.” Öte yandan, Helgegren, Leo ve Frank’in bölgeden döndükten sonra oyun oynamak istemediklerini ve yönteminin işe yaradığını belirtti.