Dünya Savaş uçakları Mahmur'u bombaladı

Savaş uçakları Mahmur'u bombaladı

Paylaş
Savaş uçakları Mahmur'u bombaladı

Savaş uçaklarının, Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesi çevresine konuşlanan IŞİD militanlarını bombaladığı bildirildi

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgiye göre savaş uçakları, Mahmur çevresine konuşlanan ve Peşmerge güçleriyle çatışan IŞİD militanlarına hava operasyonu düzenledi. Uçaklar, militanların bulunduğu noktaları bombaladı. Özellikle örgütün kullandığı ağır silahlarla zırhlı araçlar hedeflendi. Operasyon öncesinde Peşmerge, onlara destek veren PKK militanları hedef olmamak için geri çekildi. Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir ve Erbil Valisi Nevzat Hadi’nin de operasyon esnasında bölgede olduğu belirtildi. Operasyonu gerçekleştiren uçakların, ABD ya da Irak’a ait olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Şiddetli çatışmalar sürüyor

Öte yandan Mahmur kampıyla çevresini koruyan bir grup PKK’lya IŞİD militanları arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Silah sesleri, peşmergelerin konuşlandırıldığı tampon bölgeden de duyuldu. Yetkililer, gün boyunca devam eden çatışmalarda ne kadar ölü ve yaralı olduğu konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

LAZER GÜDÜMLÜ UÇAKLAR SİNCAR DAĞI'NI BOMBALADI

ABD’ye ait lazer güdümlü iki F/A 18 savaş uçağının, Sincar Dağı’ndaki IŞİD militanlarına hava operasyonu düzenlediği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ABD uçakları, Sincar Dağı’nın Şerafettin bölgesinde, IŞİD militanlanın belirlendiği yerleri bombaladı. Operasyonda nokta atışı yapılarak IŞİD’in elindeki ağır silahlar ile zırhlı askeri araçlar etkisiz hale getirildi. Bombalanan bölgede Yezidilerin olmadığı öğrenildi. Söz konusu bölgede, önceki gün Peşmerge ve YPG güçleriyle IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Haberin Devamı

IRAK ORDUSUNA AİT HELİKOPTERLER ŞELALET KASABASINI BOMBALADI

Irak ordusuna ait iki savaş helikopterinin, Musul’un Şelalet kasabasındaki IŞİD militanlarını vurduğu bildirildi. Terör örgütü IŞİD’in ilerleyişini durdurmak ve ele geçirdiği bölgelerden çıkarmak için tüm güçlerini harekete geçiren Peşmergeye, Irak ordusu da hava operasyonlarıyla destek veriyor. Şelalet kasabasında Peşmerge ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sürerken iki savaş helikopteri, IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeyi bombaladı. Peşmerge Bölge Komutanı Serbest Tırvanişi, bir hafta önce IŞİD’in kontrolüne geçen Şelalet’ten, taktiksel olarak çekildiklerini belirterek, kısa sürede kasabayı tekrar kontrollerine alacaklarını kaydetti. Öte yandan bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgilere göre IŞİD saldırısı nedeniyle Musul ve Duhok çevresinde yer alan birçok köy ve kasaba boşaltıldı. Özellikle Yezidi ve Hristiyanların yaşadığı yerleşim yerlerinin tamamen terkedildiği görüldü.