Mesut Yar Savaş ve Yasemin nasıl genç kaldı?
HABERİ PAYLAŞ

Savaş ve Yasemin nasıl genç kaldı?

Aşk ve Ceza (atv) ekrandaki iki yıllık uzun maratonundan sonra mutlu sonla biten ender dizilerden biri oldu. Kötü adam öldü ve Yasemin ile Savaş bir anda 10 yıl sonrasına filan gitti... Çocuklar bahçe suluyor, Yasemin yemek yapıyor, Savaş da aşk romanı okuyordu finalde... Ve fakat iki yıl boyunca yan hikayelerde izlediğimiz karakterlerin 10 yıl sonra ne olduğu hakkında zerre kadar fikir verilmedi. Belli ki senaristler mutlu sonun uzunu ağdalı olur diye düşünmüş işi kısa kesmişlerdi...

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Ha, 10 yıl sonra yüzlerde küçük torbalanma saçlarda da birkaç tel aklanmanın dışında hiçbir yaşlılık emaresi yoktu bu arada... Artık yıllarca yaşadıkları strese rağmen bu 10 yıl içinde ne tür bir yaşam stile benimsemişlerse Baldar çifti bir mucizeyi gerçekleştirmişti... İşte o arada ne yiyip içtilerse, ne tür egzersizler yapıp hangi coğrafyada yaşamışlarsa seyircinin bilgilendirilmesi şık olur vallahi. Estetik ve kozmetik sektörüne milyonlar harcamaz yurdum insanı böylece!

Kollama’nın tartışmalı finali

STV’nin tartışmalı dizisi Kollama geçen hafta sona erdi. Mutlu sona göre devlet düşmanlarının hepsi ortadan kaldırıldı. Siyasi söylemi kuvvetli bir dizi için ideal son oldu yani... Neyse, mesele farklı. Mehmet Sarıkaya isimli okurumuz dizinin finalinin bire bir alıntı olduğunu öne sürerek bir tartışmanın daha fitilini ateşledi bana göre. İşte o iddialar...

“STV’nin senaryosuna göre Ergenekon’u Erkenkondu olarak anlattığı dizisi Kollama’nın finali Don Cheadle, David Hoberman’ın oynadığı ve yönetmenliğini Jeffrey Nachmonaff’ın yaptığı 2008 yılı yapımı Hain filminden bire bir alıntıydı... O filmde intihar bombacısı radikal Müslümanlar bir otobüste toplatılıp imha ediliyordu. Bu dizide de intihar bombacısı CCK’lılar aynı şekilde otobüste toplatılıp imha edildiler.

Behzat Ç. tatile çıkmıyor

Behzat Ç.’nin yapımcısı Tarkan Karlıdağ’ı zorlu bir çalışma dönemini geride bıraktığı için “geçmiş olsun” temennisiyle aradım... Fakat hiçbir şeyin geçmiş filan olduğu yok sevgili okur. Behzat amirin hikayesi hâlâ yazılmaya devam ediyormuş. Hatta öyle ki gelecek sezonun ilk sekiz bölümü bitirilip kenara konmuş... Yarın çekimleri bitirilecek olan sinema filminin vizyona girmesinden önce bu hikayelerin filmle bağlantısı sağlanacakmış... Anlayacağınız ölen kızının mezarı başında katil kızıyla yüzleşen Behzat tatile filan çıkmıyor ve hikaye eylül itibarıyla kaldığı yerden devam ediyor. Hayırlısı artık!

Haberin Devamı

TRT de bunu yaparsa!

TRT bu ülkenin lisanı olan Türkçe’yi en kusursuz haliyle ekrana getirmek zorunda olan kamu kanalıdır. Hani derler ya eskiler; “biz böyle biliyoruz”! Ve fakat önceki akşam yayınlanan “Sen de Gitme” isimli dizinin “de” bağlacı ayrı değil de bitişik yazılınca içimize bir kurt düştü... TRT uzman kişiler için açtığı sınavlarda bu basit hatayı göremeyecek kadar dilden ve yayından bihaber tipleri mi seçiyor sahi? Bahsi geçen hata sıradan bir özel kanal için bu kadar sıkıntı yaratmaz ama TRT bu ülkenin devleti temsil eden kanalı olunca mesele “sinek küçük ama mide bulandırır” kıvamına gelir!

Haberin Devamı

Tadından yenmiyor vallahi...

Derya Baykal, Kanaltürk’teki son programlarını yapıyor. Önümüzdeki yıl muhtemel başka bir içerikle izleyicinin karşısında göreceğiz Derya’nın Dünyası’nı... Neyse. Önceki gün Derya Baykal sezon boyunca programında farklı ustalara yaptırdığı reçelleri bizzat kanalın önündeki tezgahta gelip geçen vatandaşa sattı. Buradan elde edilen geliri de AÇEV’e (Anne Çocuk Eğitimi Vakfı) bağışlayarak yaptığı işi tatlandırdı... Onun bu kendini sürekli sorumlu hissetme haline bayılıyorum. Evde oturup sıradan hayatına hayıflanan “umutsuz ev kadınları” için hakikaten umudun rol modeli oldu kendisi... Ekranımızdan hiç ayrılmasın istiyorum!

Muhteşem Yüzyıl TNT yolunda mı?

Ve önümüzdeki sezon dizilerle atağa geçecek olan TNT cephesinden bomba bir kulis geldi. Kanal, Show TV’nin iddialı dizisi Muhteşem Yüzyıl’ı transfer etmek için kolları sıvamış... Başlangıç görüşmeleri olumuz geçse de bir iddiaya göre Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcılarıyla anlaşma sağlanıp iş imzaya kalmış... Dün bir TV yöneticisi dostum, “O imzayı attılar bile” dedi. Artık attılar mı bilemem ama belli ki o imzayla birlikte gelecek sezon konuşulacak kanallar arasında yerini alacak TNT... Bastırıp parayı, toplayıp ekranın yıldızlarını bir şekilde oturmaya kararlı zirveye. Ha, bu işler sadece parayla olur mu; onu da düşünüyorlardır elbette...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder