Gündem Savcı Kiraz tüm Gezi Parkı dosyalarına bakıyor

Savcı Kiraz tüm Gezi Parkı dosyalarına bakıyor

Paylaş
Savcı Kiraz tüm Gezi Parkı dosyalarına bakıyor

Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C tarafından rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan davasında o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı. Kiraz, tüm Gezi Parkı dosyalarına bakan bir savcı...

Savcı Mehmet Selim Kiraz, geçen yıl ekim ayında Gezi Parkı dosyalarında bakmakla görevlendirildi. Berkin Elvan’ın öldürülmesinin yanı sıra Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Edral Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu, Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralananlar hakkındaki soruşturma dosyalarını yürütüyordu.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Savcı Kiraz’ın yürüttüğü soruşturmalarda, şüpheli kamu görevlilerinin tespiti aşamasına gelinmişti. Kiraz’ın eşi de Çağlayan Adliyesi’nde hakim olarak görev yapıyor.

SAVCI 21 POLİSİN KİMLİĞİNİ ALMIŞTI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

JANDARMA KRİMANALE GÖNDERMİŞ

Alınan bilgiye göre Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Berkin Elvan dosyasında yaptığı son işlemlerden biri de, Elvan’ın ölümüne ilişkin görüntüleri Jandarma Kriminal’e göndermek oldu. Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilen kamera görüntüleri üzerinden şüpheli polislerin kimlik tespiti yapılamayınca kayıtlar, Savcı Kiraz tarafından geçen günlerden Jandarma Kriminal’e gönderildi.

Haberin Devamı

İLK SAVCI ADNAN ÇİMEN

Berkin Elvan'ın yaralanmasından sonra başlatılan soruşturmayı ilk olarak savcı Adnan Çimen, sonra Abdullah Yıldırım ve Faruk Bildirici soruşturmayı yürüttüler.

Savcı Bildirici zamanında 18 polis ve bir diş hekimi ile asistanının ifadeleri alındı.

Bilgisine başvurulan polisler, olay anında olay bölgesinde bulunmadıklarını belirtirken, diş hekimi M.B., Berkin Elvan'ın vurulduğu yerden 2 dakikalık mesafede bulunan poliklinikte görev yaptığını, olay bölgesinde bulunan polislerin fotoğraflarının asistanı P.K. tarafından çekildiğini söyledi.

Asistan P.K.'nın çektiği fotoğraflar, Berkin Elvan'ın Ailesi'nin avukatları tarafından dosyaya konuldu. Savcı Bildirici, geçen yıl mart ayında da Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan'ın ifadelerini aldı. Şikayetçi sıfatı ile ifade veren Elvan çifti, oğullarını vuran polislerin belirlenmesini ve bulunarak cezalandırılmasını istediler.

Haberin Devamı

SAVCI BİLDİRİCİ ANTALYA'YA ATANDI

Savcı Bildirici, 13 Haziran 2014 tarihli HSYK kararı ile Antalya'ya atanınca, dosya yeni savcısı belirlenene kadar zorunlu işlemlerin yapılması için yine Memur Suçları Bürosu'nun bir diğer savcısı Seyfettin Atıcı'ya verildi. Savcı Atıcı, dosyanın yeni savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın belirlenmesine kadar sadece zorunlu işlemleri yaptı.

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASININ BEŞİNCİ SAVCI KİRAZ OLDU

Bildirici'nin yerine Eylül 2014 tarihinde atanan Mehmet Selim Kiraz, böylece Berkin Elvan soruşturmasının beşinci savcısı oldu.