Siyaset Savcı paranın peşinde
Paylaş
Savcı paranın peşinde

Savcılar, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde Jandarma'nın örtülü ödeneğinden harcanan 7 trilyonun izini sürüyor

ERGENEKON'A MI HARCANDI?

‘Ergenekon yöneticisi’ suçlamasıyla yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, 2 yıllık komutanlığı döneminde örtülü ödenekten yaptığı 13 milyon liralık harcamanın 7.5 milyon liralık kısmının 5 şahsın hesabına aktarıldığı iddia edilmişti. Savcılar, Ergenekon’un finans kaynağı olduğu gerekçesiyle paranın peşine düşmüştü.

HASTANEDE SORGULANDI

Ergenekon savcıları, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2002-2004 dönemine ait 7 milyon liralık örtülü ödenek harcamasıyla ilgili belgelerin üst düzey 6 askerin imzası bulunan bir tutanakla imha edildiğini tespit etmişti. Belgede imzası olan altı kişiden biri olan Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü hastanede sorgulandığı ortaya çıkmıştı.

‘PARAYLA TEMASIM OLMADI’

Savcıların Levent Ersöz’e bazı isim ve şirketleri sorduğu, Ersöz’ün de “Bunlardan sadece Hakan Şanlı’yı Jandarma Genel Komutanlığı’nda İstihbarat Başkanı olarak görev yaptığım dönemde, Jandarma Genel Komutanlığı’na alınması planlanan frekans bozucu “jammer” cihazının fiyatı ile ilgili bir görüşmede tanıdım. Haber alma ödeneğindeki tüm alım işlemleri Jandarma Genel Komutanı’nın yetkisi ile yapılır. Benim parayla bir temasım olmadı” dediği öğrenildi.

TOLON'U ÇAĞIRMAMIŞLAR

İmha tutanağında imzası bulunan emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, Ergenekon’un tutuklu sanığı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, emekli Jandarma Kıdemli Başçavuşu Recep Cömert, emekli Yarbay Adnan Sezer, şüpheli sıfatıyla dün Ergenekon savcılarına ifade verdi. Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç soru soran gazetecilere “Ortada mercimek kadar bir şey yok. Siz büyüttünüz” diye tepki gösterdi. Tutanakta imzası olan Ergenekon’un tutuksuz sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur hasta olduğu gerekçesiyle ifadeye gelmedi. Hurşit Tolon ise ifadeye çağrılmadı.

2

Haberin Devamı