Türkiye (Son Dakika) Savcılık: Siyasi yanı yok

Savcılık: Siyasi yanı yok

Paylaş
Savcılık: Siyasi yanı yok

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın ölümünde herhangi bir siyasi yön bulunmadığını açıkladı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ramazan Fırat’ın (20), Gündoğdu Mahallesi’nde kaldığı evde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili H.Ç, M.K. ve C.T’nin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Öğrenci, bileklerinde kesik ve boynundan bıçaklanmak suretiyle ölü olarak bulunmuştur. Şüpheli ölüm olayı ile ilgili olarak ölen kişiyle ile aynı evde ikamet eden H.Ç, M.K. ve C.T’nin ilgisi olabileceği şüphesiyle gözaltı kararı verilerek soruşturma derinleştirilmiştir. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve olayın aydınlatılması için ilgili deliller, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Kurumdan gelecek rapor bu açıdan önemlidir."

Açıklamada, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına, gerekli görüldüğü durumlarda özellikle olayın farklı mecralara çekilmesini önlemek amacıyla benzer şekilde savcılık tarafından basın açıklaması yapılacağı aktarılan açıklamada, "Şu aşamaya kadar olayın herhangi bir siyasi yönü tespit edilememiştir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

AA