Gündem Savcıya ağır suçlama

Savcıya ağır suçlama

Paylaş
Savcıya ağır suçlama

Özel Harekat Dairesi eski Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili tartışmalar bitmiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın, 25 Ocak 2009’da Ankara Dikmen’de park halindeki otomobilinin içinde silahla intihar girişiminde bulunduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Başına tek kurşun sıktığı bildirilen Behçet Oktay ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kayıtlara ‘intihar’ olarak geçen bu ölüm Oktay Ailesi’ni ikna etmemişti.

‘HEPSİ CİNAYET SEBEBİ’

Behçet Oktay’ın babası Mehmet Oktay ve kız kardeşi Zeynep Oktay Demirci, Savcı Hüseyin Yalçın’ın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında yer alan gerekçelerin her birinin cinayet nedeni olduğunu ileri sürdü.

Aile fertleri, “Cesedin sağ göz dış köşesinde ekimoz (Alttaki bir kanama nedeniyle cildin morarması; çürük), sağ el sırtında 1 santim çapında ekimoz, sağ bacak üstünde 1 santimlik sıyrık neden tutanaklara geçirilmedi? Ekimoz ancak sağ iken olabilir” dedi.

‘İFADELERİ HİÇ OKUMAMIŞ’

Savcının, ekspertiz raporu ve tanık ifadelerini hiç okumadığını da öne süren aile üyeleri “Raporları okusaydınız tanık Halil K.’nin iki el avuç içindeki barut izlerini araştırırdınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tanık ifadelerindeki komedinin ‘Yeşilçam’ senaryolarına taş çıkartacak türden olduğunu iddia eden aile üyeleri şöyle devam etti: “Tanık Halil K. ‘Behçet Oktay’ın elinde parlayan Smith Wesson tabancayı gördüm, kafasına götürdü ve sıktı. Yüzükoyun yere düştü’ diyor. Dosyadaki diğer bir ifadesinde ise ‘Ben karın üzerinde silah ararken, patlama sesiyle arkama döndüm. Behçet Oktay’ın yüzükoyun yerde yattığını gördüm’ diye konuşuyor. Savcı da bu iki ifade arasında çelişkiyi görmüyor. Yetkililerin bu somut belgeleri suç duyurusu kabul ederek gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz.”