Siyaset 'Saygılı' atışma
Paylaş
'Saygılı' atışma

Danıştay ve Adalet Bakanlığı iki gündür atışıyor. Danıştay Başkanı Birden “Kararlarımıza saygılı olun' dedi

‘Saygı gösterin’

Haberin Devamı

Hükümetin aldığı birçok karar Danıştay’dan dönmüştü. Başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda bakan Danıştay’ı eleştirmişti. Danıştay Başkanı Mustafa Birden dün yaptığı yazılı açıklamada AK Parti ve hükümet üyelerine “Danıştay kararlarına saygı gösterilmeli” çağrısı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: Danıştay, Cumhuriyetin ve hukuk devletinin temel güvencelerinden biridir. Danıştay’ın anayasal görev yetkileri çerçevesinde verdiği kararlarına, başta Sayın Adalet Bakanı olmak üzere devlet adına yetki kullanan kişilerce saygı gösterilmelidir.

Bakanlık’tan jet yanıt

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay’ın “Saygılı olun” çağrısına jet hızıyla yanıt verdi. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Danıştay’a şöyle denildi: Nasıl ki yasama ve yürütme kendisine yöneltilen tenkit ve eleştirileri olgunlukla karşılayıp, demokrasinin bir gereği olarak kabul ediyor ise yargı da kararlarına karşı yöneltilen eleştirileri aynı olgunlukla karşılayıp, bunu öz eleştiri için bir fırsat olarak değerlendirmeli, evrensel ve ideal hukuka ulaşmada bir araç olarak kullanmalıdır.

Haberin Devamı