Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Türk edebiyatının sevilen ve okunan yazarı İhsan Oktay Anar’ın yeni kitabı ‘Yedinci Gün’ Eylül ayının başında yayınlanacak. Bu kitabı merakla bekliyorum. Geçen ay Hürriyet Gazetesi’nden ayrılan Tuna Kiremitçi, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve sonbaharda çıkacak yeni romanıyla Kırmızı Kedi Yayınları’na katıldı. Yayınevi, daha sonra da Kiremitçi’nin ‘Ayabakanlar’ (1994) ve ‘Akademi’ (1998) adlı iki şiir kitabını tek ciltte toplayarak yeni basımını gerçekleştirecek.

[[HAFTAYA]]

Savaşa Tanıklık Eden Küçük Kız

Zlata’nın Günlüğü- Zalata Filipovic/Artemis Yayınları


Yugoslavya’da savaş patlak vermeden önce, Saraybosna’da, 10 yaşındaki Zlata, gündelik hayatını kendi kelimeleriyle anlattığı bir günlük tutuyordu. Birdenbire yaşamına giren dehşet, Zlata’nın günlüğüne de var gücüyle yansıdı: Sıradan hayatının yerini aniden korku, öfke ve çaresizlik aldı. Zlata’nın dünyası bombardımanlar, keskin nişancılar, ölümler, susuzluk ve açlıkla yıkılırken küçük kız yazmaya devam etti. Zlata’nın yazdıkları, bir toplumun çaresizliğini ve acılarını ortaya sererken eski Yugoslavya’nın yakın tarihinin büyük çatışmasına da ışık tutuyor.

Çocukluğun Duru Sesini Taşıyan Şiirler


İki Gözüm Üzümüm- Necdet Neydim/Günışığı Kitaplığı


‘Sen Islık Çalmayı Bilir misin?’den sonra yine şiirleriyle okurlarına sürpriz yapan Necdet Neydim çocukluğun neşeli sesini, meraklı gözlerini, kaygılı sorularını, hatta korku dolu bakışlarını yansıtıyor dizelerine. Bazen büyümenin hüznü karışıyor şiirlerine, bazen yaşlılığın iç sesi... Eşseslilik ve anlam yakınlıkları üzerine kurguladığı sözcük oyunlarıyla çocuk okurda iz bırakan şiirlerinde, çocuğun ağzından konuştuğu kadar, yetişkinin içindeki çocuğu da konuşturuyor Neydim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder