Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

J. K. Rowling’in tüm dünyada merakla beklenen yeni romanı ‘The Casual Vacancy’ 27 Eylül’de İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD’de yayımlanacak. Türkiye’deki raflara da Doğan Kitap tarafından yeni yılda yerleştirilecek. Bakalım bu kitap dilimize hangi adla çevrilecek? 1997 yılında yayımlanır yayımlanmaz önce çocukların, sonra gençlerin, ardından yetişkinlerin sevgilisi haline gelen Harry Potter’ın yaratıcısı J. K. Rowling’in yeni romanı ‘The Casual Vacancy’ yetişkinler için tasarlanmış. 74 dile çevrilen, hâsılat rekorları kıran, sekiz filme çekilen ‘Harry Potter’ serisi, çok iyi hatırlanacağı gibi, yedi kitaptan oluşmaktaydı.

[[HAFTAYA]]

İstanbul Hatırası Yunanca’da


İstanbul Hatırası- Ahmet Ümit Patakis Yayınevi


Ahmet Ümit’in ülkemizde büyük ilgi gören ‘İstanbul Hatırası’ adlı romanının yabancı dillere çevirisi sürüyor. Ülkemizde İngilizce olarak da yayınlanan kitap Yunanistan’da Thanos Zarangalis tarafından çevrilerek Patakis Yayınevi’nce yayınlandı. ‘İstanbul Memory’ adıyla piyasaya sürülen kitap, Ahmet Ümit’in Yunanca’da çıkan dördüncü eseri oluyor. Kitap önümüzdeki yıl da Arapça, Çince, Tayvanca, Hintçe, Makedonca, Bulgarca ve Azerice olarak yayımlanacak. ‘İstanbul Hatırası’ yedi cinayetten yola çıkarak İstanbul’un binlerce yıllık tarihini gözler önüne seriyor. ANS Prodüksiyon tarafından film hakları satın alınan roman, okullarda yardımcı ders kitabı olarak okutuluyor.

'Ağır Roman’ Acayip Keyif Veriyor

Ağır Roman- Metin Kaçan Everest Yayınları

Edebiyatımızın kült yazarlarından Metin Kaçan’ın çağdaş bir klasik haline gelen ‘Ağır Roman’ı şimdi Everest Yayınları tarafından okurla buluşturuldu. Daha önce filme çekilen ve müzikali yapılan ‘Ağır Roman’ televizyon dizisi olduğu şu günlerde yine gündemde. Arka sokakları yansıtışı ve bir dil ustalığı olan argo kullanımı ile bu kitap Türk edebiyatının son 25 yılındaki kilometre taşı niteliğindeki eserlerinden biri. Metin Kaçan’ın Everest Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları ise ‘Harman Kaplan’, ‘Adalara Vapur’ ve ‘Fındık Sekiz’ de raflarda yerini aldı. Diziyi izlerken kitabı okumak ayrı bir keyif olabilir.

Savaşa Dair Merak Edilen Sorular


1.Dünya Savaşı ve 20. Yüzyıl - Jay Winter, Geoffrey Parker, Mary R. Habeck Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları


Üzerinden bir yüzyıl geçmesine karşın nedenleri, niteliği ve mirası ile hâlâ hararetli tartışmalara neden olan Birinci Dünya Savaşı’nı çeşitli boyutlarıyla inceleyen yeni bir kitap yayımlandı. ‘I. Dünya Savaşı ve 20. Yüzyıl’ adlı eser Jay Winter, Geoffrey Parker ve Mary R. Habeck tarafından hazırlandı. Yazarlar; askeri tarih, uluslararası tarih ve kültür tarihini buluşturan geniş bir literatürden yararlanarak 20. yüzyılın bütününü kavramak açısından genel bir çerçeve sağlayan bir I. Dünya Savaşı analizi sunuyorlar. Kitaptaki makalelerin çoğu, savaşın çıkışının 80. yıldönümü anısına Yale Üniversitesi’nde editörler tarafından düzenlenen bir konferans dizisine dayanıyor.

Nitelikli Yazarın Anlamlı Denemeleri

Lanetlenmiş Ağustosböcekleri- Ahmet Cemal/Can Yayınları

Ahmet Cemal, 2010’da Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından Avusturya Altın Yüksek Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı. Aynı yıl, Türkiye Cumhuriyeti ve Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından ilk kez düzenlenen “Tarabya Çeviri Ödülleri” çerçevesinde Almancadan Türkçeye çeviri dalında Büyük Ödül’e layık görüldü. Edebiyatımızın öncü kalemi Ahmet Cemal, deneme yazınımıza yine unutulmayacak bir katkıda bulunuyor. Yazarın yeni denemelerini topladığı ‘Lanetlenmiş Ağustosböcekleri’ edebiyattan sinemaya, tiyatrodan resme, çeviriden politikanın sanata etkisine dek uzanan yazılardan oluşuyor. Kültür hayatımızın son on yılında yaşanan olayları, tartışmaları, gündem oluşturan konuları günü gününe ele alan ama güncelle asla sınırlı kalmayan yazılar bunlar. Cemal; yaşamın getirdiklerinden, okuduğu bir kitaptan, katıldığı bir tartışmadan yola çıkarak insanı her çağda, her yaşta ilgilendirecek sonuçlara varıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder