Siyaset 'Sayın Başbakan ağlama üstadı'
Paylaş
'Sayın Başbakan ağlama üstadı'

CHP Genel Sekreteri Önder Sav partililerle bayramlaşırken yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 'ağlama üstadı' olduğunu söyledi

CHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin eleştirilerin yapan Sav, “Anayasa değişikliğinde bulunan önemli iki madde Türkiye’de yargının yapısını ve Türkiye’de yargı bağımsızlığını çok yakından ilgilendiren maddeler.

Siyasal iktidar kendisine göre bir yargı özlemi içinde Anayasa değişikliğini gerçekleştirdi. Suçluya göre yargıç arayışına girildi. Suça göre değil, suçluya göre yargıç anlayışı adaleti kökünden sarsacak bir anlayıştır.

Tabii temelinde siyasal iktidar mensuplarının işledikleri bir takım suçların üzerinin örtülmesi anlamını taşıyacaktır. Dokunulmazlık adına verilen sözler havada kalmıştır.

Bu Anayasa değişikliğinde dokunulmazlığa dair hiçbir şey yoktur. Oysa Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda 670 bekleyen dosya var. Ve maalesef üzülerek söylemek gerekir ki bu dosyalardan dört beş tanesi de sayın başbakana aittir.

Sayın başbakanın zimmet resmi evrakta sahtekarlık, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından yargılanması gerekmektedir” diye konuştu.

“HEP DİNİ SİYASETE ALET ETMİŞTİR”

Başbakanın cami önünde yaptığı mitinge ilişkin bir soruyu Sav, “Bu yeni rastladığımız bir durum değil. Sayın başbakan bu konuda ustadır. Hep dini siyasete alet etmiştir. Ama bunun sonu yoktur. Elbette bir gün siyaset de hukuk da Türkiye’de gereken saygın yeri bulacaktır” diye yanıtladı.

“MESAJLARINI AĞLAYARAK VEREN BİRÇOK USTASI VAR”

Başbakanın konuşmalarını duygu dolu yapmasına ilişkin bir soruyu Sav şu şekilde yanıtladı: “Sayın başbakan bir ağlama üstadı. Onun örnek aldığı ustaları da var.

Mesajlarını ağlayarak veren birçok ustası var. Sayın başbakan herhalde 12’yi 13 Eylül’e bağlayan gece doya doya ağlayacaktır sonuçları gördükçe.”

ANKARA/DHA

Haberin Devamı