Siyaset 'Sayın Gülen ABD'den gelip oy kullansın'
Paylaş
'Sayın Gülen ABD'den gelip oy kullansın'

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Ölüler bile mezardan kalkıp 12 Eylül'de evet oyu vermelidir'' yönünde açıklama yapan Fethullah Gülen'e sert tepki gösterdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, sabah erken saatlerde Manisa Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Cengiz Ergün ile görüştü. Belediye önünde mehter takımı eşliğinde karşılanan Devlet Bahçeli için 3 koyun kurban edildi.

ÜÇ BİLİNMEYENLİ DENKLEM

Bahçeli, MHP'li Başkan Ergün'ün makamında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de son günlerde üç bilinmeyenli denklem yaşandığını belirten Bahçeli, "Bu üç bilinmeyen denklemin çözüm bekleyen birincisi; Sayın Başbakan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın İstabul'da Dolmabahçe görüşmeleri diye siyasi hayatımıza girmiş olan görüşmeyi açıklamalarıdır.

İkincisi ise; hepinizin de hemşehrisi olan değerli bir siyaset adamı olarak kabul gören Sayın Bülent Arınç beyefendiye yapılmak istendiği iddia edilen suikast ve sonrasında aranan Özel Harp Dairesi kozmik alanında yapılan aramalarda ne gibi sonuca ulaşılmıştır?

Üçünçüsü; Sayın Başbakan'ın açılım diye nitelendirdiği, bizim ise yıkım projesi olarak ifade ettiğimiz projenin hangi aşaması demokatik özerkliktir ve bu aşamaya nasıl gelinmiştir? Bunun açıklanmasını istiyorum'' dedi. `

FETHULLAH GÜLEN'E TEPKİ GÖSTERDİ

Fethullah Gülen'in "Ölüler bile mezardan kalkıp 12 Eylül'de evet oyu vermelidir'' yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine de Devlet Bahçeli, "Son yıllarda cemaat ve tarikat liderlerinin siyasete çok yoğun bir şekilde karıştığına şahit olmaktayız.

Sayın Fettullah Gülen ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandıracağına ABD'den gelerek 12 Eylül'de oy kullanması daha hayırlıdır diye düşünüyorum'' görüşünü dile getirdi.

MHP lideri Bahçeli, daha sonra karayoluyla Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne hareket etti.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA (DHA)

Haberin Devamı