Kültür - Sanat Sayısal Çocuk
Paylaş
Sayısal Çocuk

Rakamlara meraklı bir çocuğun önce başına gelenler, ardından kazandığı başarılar, belki de matematiği sevdirecek size...

Saygı sayı saymayı öyle çok sever ki, önce işin dozunu kaçırıp gördüğü her şeyi saymaya başladı, sonra merakını, enerjisini ve yeteneğini yeni buluşlara yöneltir. Belki de okuyan çocuklara matematiği sevdirecek kimbilir.



“O günden sonra odasında yalnız kaldığında, masasının üstünde onu bekleyen arkadaşlarına, sayı boncuklarına koşuyordu. Onlar önce boncuktular onun için. Gittikçe yaşamındaki varlıkların rengine, sonra işlevlerine dönüşmeye başladılar. Yeşil köydeki bahçelere benziyordu. Acaba kaç tane bahara benzer bahçesi vardı? Sarı, sonbaharı değil ama annesinin rüzgarda savrulan saçlarını andırıyordu. Annesi, omuzlarına dökülen uzun saçlarıyla onun gözünde yerini kimselerin alamayacağı güzel bir anneydi. Sabahları onu kaldırmak için odasına geldiğinde nazlandığı, gözünü açınca gülüşünün yanaklarına bıraktığı gamzelerden öptüğü insandı o. Ona hayrandı. Onsuz bir ev olamazdı. Onun elleri olmadan kendi elleri bir işe yaramaz, onun bakışları olmadan eşyaların canı sıkılırdı.”

Haberin Devamı