Gündem SBS 3.'sü 1.'lik peşinde!

SBS 3.'sü 1.'lik peşinde!

Paylaş
SBS 3.'sü 1.'lik peşinde!

SBS 3.'sü 1.'lik peşinde!

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 499.653 puan alarak Türkiye 3'üncü olan İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki Umutcan Gölbaşı, haberi ailesiyle tatil yaptığı Bodrum'da aldı. Umutcan gazetecilerle görüştürülmezken, sinirli olduğu gözlenen mühendis anne Hüsne Gölbaşı, “Biz birincilik bekliyorduk. Sonuca itiraz edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu öğrencisi Umutcan Gölbaşı, SBS'de 3'üncü olduğunu, 112 acil doktoru babası Gökten Gölbaşı ve ekoloji mühendisi annesi Hüsne Gölbaşı'yla tatil yaptığı Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'nde öğrendi.

Sonucu öğrendikten sonra annesiyle Konacık Beldesi’ndeki Özel Merter İlköğretim Okulu’na gelen Umutcan Gölbaşı, gazetecilerle görüştürülmedi. Oğlunun 1'incilik beklediğini, açıklanan sonucun yanlış olduğunu ileri süren ve sinirli olduğu gözlenen anne Hüsne Gölbaşı, “Oğlumun 6 ve 7'nci sınıflardaki not durumunun yeniden değerlendirilmesi için okulunun yetkilileriyle telefonla görüştük. Oğlumun 1'inci olmasını bekliyorduk. Sınav sonucuna itiraz edeceğiz” derken, oğlunun fotoğrafını çekmek isteyen gazetecilere de tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/DHA