Gündem SBS'de birinciler ikiye çıktı

SBS'de birinciler ikiye çıktı

Paylaş
SBS'de birinciler ikiye çıktı

8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı sonuçları, itirazlar üzerine yeniden hesaplandı. 67 okuldaki öğrencilerin puanları değişti

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde açıkladı: SBS’lere (Seviye Belirleme Sınavı) 3 milyondan fazla öğrenci katıldı. 8. sınıflarda bu yıl 1544 öğrencinin tüm soruları doğru cevaplandırıp 500 tam puan alması olumsuzluk gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Ama başarılı öğrenci sayısının artması memnuniyet vericidir. Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi’nde SBS puanlarının yanı sıra öğrencilerin okullarındaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) da etkili olmaktadır. Kurumumuza yapılan itirazlarda bazı okullarda 8. sınıf en yüksek yıl sonu başarı puanının hesaplanmasında hata olduğu, bu nedenle mağduriyet doğduğu bildirildi. Bunun üzerine 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı Sonuçları yeniden hesaplandı.

Bu hesaplama sonucunda toplam 33 bin 395 okuldan 67’sinde bulunan öğrencilerin Ortaöğretime Yerleştirme Puanları (OYP) değişti. Ama bu değişiklikler tercihleri etkilemeyecek kadar küçük. Daha önce üçüncü olduğu duyurulan İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu öğrencisi Umutcan Gölbaşı’nın durumu da değişti. Yeni hesaplamayla Ortaöğretime Yerleştirme Puanı 500 puan olarak belirlenen Umutcan Gölbaşı birinciliğe yükseldi. Böylece Umutcan Gölbaşı birinciliği Mustafa Kurucu ile paylaştı.

Haberin Devamı