Magazin Scarlett Johansson'ın sözleri mafyayı harekete geçirdi

Scarlett Johansson'ın sözleri mafyayı harekete geçirdi

Paylaş
Scarlett Johansson'ın sözleri mafyayı harekete geçirdi

Oyuncu Scarlett Johansson'ın Yeni Zelanda'da kovanı 5 bin TL olan manuka balını kullandığını açıklamasının ardından, bala rağbet artınca mafya arıları çaldı. Peki Manuka balı nedir? Manuka balının fiyatı ne kadar?

Danimarka asıllı Amerikalı oyuncu Scarlett Johansson ve tenisçi Novak Djokovic'in Manuka balı kullandıklarını açıklamalarının üzerine üreticilere mafya musallat oldu.

MİLYON DOLARLIK SEKTÖR OLUŞTU


Yeni Zelandalı’ya özgü bir bitki olan manuka çalısının çiçeklerinden yapılan bala ilgi son yıllarda arttı. Yeni Zelanda’nın dışına da yayıldığı için milyonlarca dolarlık bir sektör haline geldi.

Ünlülerin balla ilgili yorumları bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da manukayı daha cazip hale getirdi...


MANUKA BALINA TALEP ARTTI


Tabii ünlü tenisçi Novak Djokovic ve oyuncu Scarlett Johansson’un da kullandığını açıklamasıyla popülerleşen bal için küresel talep arttı, hatta bu balı üreten arılar çalınmaya bile başladı.

The Times Gazetesi’nin haberine göre, Yeni Zelanda’daki arıcılar son 6 ayda 400’den fazla hırsızlık vakası yaşadı. Manuka balı yapan arıların bulunduğu kovanların her biri 2 bin Yeni Zelanda Doları (5 bin TL) değerinde.

MANUKA BALI NEDİR?


Adını arıların beslendiği Manuka çiçeklerinden alan manuka balı, bazı araştırmalara göre anti-bakteriyel ve yaraların hızlı iyileşmesiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan özellikleri taşıyor.

Haberin Devamı