Spor Schalke 2 milyon Euro istiyor

Schalke 2 milyon Euro istiyor

Paylaş
Schalke 2 milyon Euro istiyor

Bundesliga ekiplerinden Schalke, Beşiktaş'a 2 milyon Euro'luk borç çıkardı

Bild Gazetesi'nin haberine göre, ara transfer dönemi öncesinde nakit sıkıntısı çeken Schalke kulübü, Beşiktaş'tan alacaklarının peşine düştü. Bundesliga'da ilk yarıyı lider Leverkusen'in 1 puan gerisinde ikinci olarak kapatan Schalke, Beşiktaş'tan alacakları ile transfer kaynağı yaratmayı hedefledi.

Aynı zamanda Schalke menajeri olarak da görev yapan teknik direktör Felix Magath, Beşiktaş'tan alacakları konusunda sert ifadeler kullanarak, “Alacaklarımız için artık daha fazla beklemeyeceğiz” dedi.

Schalke, Brezilyalı golcü Ailton'un 2005 yılı Temmuz ayında Beşiktaş'a transferinden ve bu yılın Ocak ayındaki Fabian Ernst transferinden yaklaşık 2 milyon Euro alacağı olduğunu öne sürdü.

2005-2009 arasında Schalke'de forma giyen 30 yaşındaki Ernst 3 milyon Euro'ya Beşiktaş ile sözleşme imzalamıştı. Beşiktaş'ın borcunun büyük bölümünün Ernst transferinden kaynaklandığı belirtildi.

Schalke'nin şikâyetine rağmen Beşiktaş'ın borcunu 31 Aralık'a kadar ödememesi durumunda siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilme ya da gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama riskiyle karşı karşıya kalacak.

İhsan DÖRTKARDEŞ/İstanbul (DHA)

Haberin Devamı