Spor Schalke avantajını korumak istiyor

Schalke avantajını korumak istiyor

Paylaş
Schalke avantajını korumak istiyor

Schalke 04 ile Inter Milan, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Almanya'da karşı karşıya gelecek

Schalke, evinde oynayacağı maça, San Siro’da elde ettiği 5-2’lik avantajla çıkacak. Alman ekibin oynadığı futbola yeni bir zihniyet kazandıran yeni teknik direktörü Ralf Ragnick, avantajlı durumlarına rağmen soğukkanlılıklarını korumaları gerektiğini, yarı finaldeki olası rakiplerinden önce yarın oynayacakları maça odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Takımını daha çok hücuma yönelten Ragnick’in yarın, 19 yaşındaki savunma oyuncusu Kyriakos Papadopoulos’u orta sahaya yakın oynatması ve ilk maçta 2 gol atan Edu’yu Raul ile birlikte ileri uçta görevlendirmesi bekleniyor.

LEONARDO İNANCINI KORUYOR

Evinde farklı yenilmesine rağmen yarı final umudunu kaybetmeyen İnter, Serie A’da Chievo’yu 2-0 yenerek güven tazeledi. İtalyan ekibin teknik direktörü Leonardo, yarın oynanacak maçla ilgili açıklamasında, futbolda herşeyin olabileceğine ilişkin inancını koruduğunu, buna futbolcularının da inandığını söyledi.

İnter’de sakatlığı geçen Arjantinli savunma oyuncusu Walter Samuel ile hastalıktan kurtulammamasına rağmen Wesley Sneijder yarın oynanacak maçın kadrosuna dahil edildi.

OLASI 11'LER

Schalke 04: Manuel Neuer - Atsuto Uchida, Benedikt Hoewedes, Joel Matip, Hans Sarpei - Jose Jurado, Jefferson Farfan, Kyriakos Papadopoulos, Alexander Baumjohann - Edu, Raul

İnter Milan: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Andrea Ranocchia, Yuto Nagatomo - Javier Zanetti, Thiago Motta, Esteban Cambiasso - Dejan Stankovic - Samuel Eto’o

SCHALKE BU YIL FARKLI KAZANIYOR

İki takım şimdiye kadar 5 kez karşılaştı ve bu maçlardan 2’sini Schalke, 2’sini İnter kazandı. Schalke rakip ağları 7 kez havalandırırken, İnter Alman ekibine 5 gol atabildi.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son 8 maçında da yenilmeyen Schalke, tarihinde ilk kez bu turnuvada yarı finale bu kadar yaklaştı.

Schalke, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon evinde oynadığı 4 maçı da en az 2 farkla kazandı. Bu maçlarda 11 gol attı, sadece 2 gol yedi.

Alman ekip, evinde İtalyan takımlarıyla oynadığı 5 maçta da kaybetmedi.

Schalke’nin İspanyol golcüsü Raul, Şampiyonlar Ligi’nde 70 gol atan ilk futbolcu oldu.

Bir zamanlar defans gücüyle öne çıkan İnter, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 9 maçta 19 gol yedi.

İnter, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 5 deplasman maçında tek galibiyetini, bir tur önce Bayern Münih’i 3-2 yenerek elde etti.

Haberin Devamı