Ekonomi Schindler 50 ülkeyi Türkiye'den yönetecek

Schindler 50 ülkeyi Türkiye'den yönetecek

Paylaş
Schindler 50 ülkeyi Türkiye'den yönetecek

Dünyanın en büyük yürüyen merdiven ve ikinci büyük asansör üreticisi Schindler, Türkiye'nin de bağlı olduğu Kuzey Afrika-Yakın Doğu merkezini Türkiye'ye taşıdı. 2010'da Türkiye'de 3 kat büyüme hedefleyen İsviçre merkezli firma, 50 ülkeyi İstanbul'dan yönetecek

Üretim de planlar arasında

Haberin Devamı

İsviçre merkezli asansör üreticisi Schindler, Türkiye’nin de bağlı olduğu Kuzey Afrika-Yakın Doğu merkezini Türkiye’ye taşıdı. Schindler Türkiye Genel Müdürü Mete Zadil, bu kararın Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Önceki merkez İsviçre’deydi. İsviçre’den alıp Türkiye’ye getirmeleri kalıcı bir durum yaratıyor. Bölgenin buraya taşınmış olması çok önemli. Schindler bütün dünyada üretimi belli merkezlere kaydırmış durumda. Üretimi biz de düşünüyoruz” diye konuştu.

Kontrolü yöneticiler yapıyor

Dünyanın en büyük yürüyen merdiven ve ikinci büyük asansör üreticisi Schindler, 50 ülkenin yönetim bölümünü İstanbul’a getirdi. 2010’da Türkiye’deki büyümelerinin 3 kata ulaşacağını belirten Mete Zadil, 2011’de de 2010 rakamlarının iki katına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Mete Zadil, şirketin başındaki Alfred N. Schindler dahil Schindler’de tüm yöneticilerin bizzat müşterileri ziyaret ederek asansör teftiş ettiğini, asansörün üzerine çıkarak, kontrolünü yaptığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Atatürk’ün asansörü hâlâ çalışıyor

Mete Zadil, Türkiye’nin kapsadığı bölgedeki projelerini Bakü Port, Kadıköy-Kartal Metrosu, Kartal Adliyesi ve Solarkent olarak sıraladı. Dünya çapında günde 900 milyon insanı taşıdıklarını dile getiren Mete Zadil, “Her hafta dünya nüfusunu bir kere taşıyoruz. Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün kullandığı asansörümüz, halen orijinal ekipmanıyla çalışıyor. Sadece güvenlik için bir iki ekipman ekledik” dedi.