Spor Schumacher yarışları bekliyor

Schumacher yarışları bekliyor

Paylaş
Schumacher yarışları bekliyor

Formula 1 pistlerine geri dönen efsane pilot Michael Schumacher, kendisini hiçbir zaman olmadığı kadar iyi hissettiğini söyledi

BBC’ye değerlendirmeler yapan Schumacher, her şeyin çok hızlı değiştiğini belirterek, "Motivasyonum çok yüksek ve heyecanlıyım. Önemli olan da bu. 3 yıllık aradan sonra hiçbir zaman olmadığı kadar kendimi iyi hissediyorum. Yarışları dört gözle bekliyorum" dedi.

Boynundaki rahatsızlığın geçtiğini ifade eden Alman pilot, "Eğer kendimi iyi hissetmeseydim geri dönmezdim. Kendime güvenim son dönemde yaptığım antrenmanlardan kaynaklanıyor. Bu antrenmanlarda boynumdaki sorunun ortadan kalktığını gördüm" diye konuştu.

7 kez dünya şampiyonluğuna ulaştığını ve şu anda iyi bir takımla anlaştığını anlatan Schumacher, tek düşüncesinin yeniden şampiyonluk yaşamak olduğunu kaydetti.

Formula 1’de yarışmaya başlayacağı için heyecanlı olduğunu belirten deneyimli pilot, "Benim için Ferrari ailesini bırakmak zor bir süreçti. Mercedes Takım Şefi Ross Brawn Kasım ayında beni aradığında büyük bir heyecan duydum. Şampiyonluk bizim amacımız. Bunun için her türlü yeterliliğe sahibiz" ifadelerini kullandı.

BENİMLE YARIŞMASI HAMILON'IN AVANTAJI


Schumacher, takım arkadaşı Lewis Hamilton ve diğer rakiplerinin kendisine göre genç olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Benimle yarışmak gibi bir şansları var, kullansalar iyi olur. Son zamanlarda go-kart yarışlarında benden çok daha gençlerle yarıştım. Tabii ki go-kart ve Formula 1 farklı. Bu heyecanı ve mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Schumacher’in takım arkadaşı dünya şampiyonu pilot Lewis Hamilton ise yaptığı açıklamada, Alman pilotun bir efsane olduğunu kaydederek, "Gençler kategorisindeyken Schumacher’i izlerdim. Her zaman onun da içinde yer aldığı bir Formula 1’de olmayı istedim" dedi.

3 Ocak'ta 41 yaşına girecek olan Michael Schumacher, Formula 1’i bıraktığını açıkladığı 2006 yılına kadar 250 kez yarıştı ve 91 kez damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Haberin Devamı