Spor Schuster'e Getafe yolu göründü

Schuster'e Getafe yolu göründü

Paylaş
Schuster'e Getafe yolu göründü

Alman teknik direktör Bernd Schuster'in Beşiktaş'tan istifa etmesi İspanyol ve Portekiz basınında geniş yer buldu

Schuster’in istifası İspanyol basınında, "Schuster istifa ediyor ve Guti’yi Beşiktaş’ta yalnız bırakıyor", "Schuster, kötü sonuçlardan bırakıyor" şeklinde yansıtılırken, Portekiz basını ise Beşiktaş’ın Portekizli futbolcuları Simao, Almeida, Quaresma, Manuel Fernandes’in teknik direktörünün takımı bıraktığını ön plana çıkardı.

Beşiktaş’ın ligde lider Fenerbahçe’nin 21 puan gerisinde kalması ve Avrupa Ligi’nden elenmesinin Schuster’in istifasını getirdiği belirtilirken, Türk basının Alman teknik direktörü sert dille eleştirdiği vurgulandı.

YENİDEN GETAFE

Bu arada Schuster’in geleceğinin ne olacağı yönünde iddialar da İspanyol basınında yer aldı. El Mundo gazetesi, "Eve dönüş" başlığı altında verdiği haberde, Schuster’in 2005-2007 yılları arasında çalıştırdığı Getafe’ye tekrar teknik direktör olabileceğini savundu.

Ligde bu sezon iyi sonuçlar alamayan, Türk futbolcu İbrahim Kaş’ı da kadrosunda bulunduran Getafe’de teknik direktör Michel’in sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceği hatırlatılırken, İspanyol kulübünün henüz Michel’in sözleşmesini uzatmadığına dikkat çekildi.

Getafe Kulübü Başkanı Angel Torres de, Schuster ile ilgili yöneltilen bir soruya, "Schuster, Gefate’de bir projeyi yönlendirmek üzere her an gelebilir. Bu kulübe çok büyük sevgisi var, çünkü çalıştığı iki sezondan zevk aldı" dedi.

Schuster, Getafe’yi tarihinde ilk kez Kral Kupası finaline ve UEFA Avrupa Kupası’na taşımıştı. Getafe, Kral Kupası finaline yarı finalde Barcelona’yı eleyerek çıkmıştı.

AS'TAN SPORTİNG LİZBON İDDİASI

As gazetesi de Alman teknik direktörün çalıştıracağı yeni takımın Sporting Lizbon olabileceğini iddia etti. Portekiz kulübü Sportin Lizbon’da gelecek 26 Mart’ta yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerinde aday olanlardan bazılarının teknik direktör olarak Schuster’i düşündüğü öne sürüldü.

Kulüp başkanlığının önemli adaylarından Dias Ferreira ise seçilmesi halinde Galatasaray’ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard’ı getirme vaadinde bulunmuştu.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktör adayları arasında ise Benjamin Toshack, Rafael Benitez ve Luiz Felipe Scolari’nin isimleri yazıldı.

Haberin Devamı