Spor Schuster'in Beşiktaş karnesi

Schuster'in Beşiktaş karnesi

Paylaş
Schuster'in Beşiktaş karnesi

Beşiktaş Kulübü'nün yollarını ayırdığı teknik direktör Bernd Schuster, kısa süreli görevinde takımı hedeflerine taşıyamadı

Schuster, 25. haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de takımı zirveye taşıyamamanın sıkıntısını yaşarken, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 2. turda elenmekten kurtulamadı. Alman teknik adam yönetimindeki siyah-beyazlı ekibin elinde sadece Ziraat Türkiye Kupası kaldı.

SÜPER LİG’DE ZİRVENİN 21 PUAN UZAĞINDA

Yıldız oyuncuların yanı sıra Real Madrid’de şampiyonluk yaşamış Bernd Schuster’i takımın başına getirerek sezon başında önüne büyük hedefler koyan Beşiktaş, sezon bitmeden bunların uzağında kaldı.

SCHUSTER'İN YERİNE TAYFUR HAVUTÇU
TEKNİK DİREKTÖR MEZARLIĞI VE MEZAR KAZICILAR

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıda inişli çıkışlı bir grafik çizen Beşiktaş, ikinci yarıda ise oynadığı 8 maçta kötü sonuçlar alarak zirvenin 21 puan geresinde kaldı. Bernd Schuster yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, ligdeki 25 maçta 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi alarak 36 puan topladı.

Beşiktaş, 57 puanla zirveyi paylaşan Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ise 21 puan gerisinde kaldı. Siyah-beyazlı ekip, ligdeki 25 maçta 37 gol atıp, kalesinde 27 gol gördü.

DİNAMO KİEV'DEN İKİ MAÇTA 8 GOL YEDİ

Schuster’in yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon en çok UEFA Avrupa Ligi’nde dikkat çekmesine rağmen, 2. turdan öteye gidemedi. Sezon başından itibaren Avrupa’da başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlı ekip, bu kulvarda oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi elde etti.

Ön eleme ve grup maçlarında fırtına gibi esen Alman çalıştırıcı yönetimindeki Beşiktaş, 2. turda ise Dinamo Kiev ile oynadığı maçları 4-1 ve 4-0 yitirerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti.

TEK HEDEF ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI

Beşiktaş’ın Schuster döneminde elinde hedef olarak ise sadece Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Gruplara kalmak için Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan ve bu maçı uzatmalarda 3-0 kazanarak gruplara kalan siyah-beyazlı ekip, grup mücadelesini ise 3 galibiyet ve 1 yenilgiyle tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 5-0 ve 3-0’lık skorlarla geçen Beşiktaş, yarı finale yükselerek Gaziantepspor’un rakibi oldu.

GENEL TABLO

Bernd Schuster yönetiminde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 46 maça çıkan Beşiktaş, 25 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 yenilgi elde etti.

Alman çalıştırıcı, takımına kazandığı 25 maç sonucunda yüzde 54,3’lük bir galibiyet oranı yakaladı. Siyah-beyazlı ekip, 46 maçta ise rakip filelere 83 gol bırakıp, kalesinde 50 gol gördü.

Haberin Devamı