Spor Scolari, Bunyodkor'dan ayrıldı

Scolari, Bunyodkor'dan ayrıldı

Paylaş
Scolari, Bunyodkor'dan ayrıldı

Brezilyalı teknik adam Luiz Felipe Scolari, Özbekistan'ın Bunyodkor kulübüyle yollarını ayırdı

Scolari, Brezilya, Avrupa ve Ortadoğu’dan 2’şer kulüpten teklif aldığını bildirdi. Bunyodkor’un JAR Stadı’nda, kulübün genel Müdürü Tavakkal İsmailov ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Scolari, sağlanan mutabakatın ardından sözleşmesini karşılıklı feshettiklerini belirtti.

Scolari, geçen yıl Bunyodkor Kulübüyle 1.5 yıllık sözleşme imzaladığını anımsatarak, Bunyodkor’a çok memnun olarak geldiğini ve geçen bir yıllık çalışmadan sonra yine iyi bir şekilde ayrılmakta olduğunu ifade etti.

Geçen bir yılda Özbekistan’da çok iyi bir yaşam geçirdiğini ve buradan bulunmaktan çok memnun olduğunu dile getiren Scolari, Özbekistan Süper Ligi ve kupa maçlarında sadece bir maçı kaybettiklerini, diğer maçların büyük kısmını kazandıklarını kaydetti.

6 KULÜPTEN TEKLİF VAR

Gazetecilerin sorusu üzerine Scolari, bugüne kadar Brezilya’dan, Avrupa ve Ortadoğu’dan 2’şer kulübün kendisine teklifte bulunduğunu bildirdi.

Gelecek her teklifi değerlendirmeye açık olduğunu ifade eden Scolari, kendisiyle temasa geçmek isteyen kulübün sabretmesi gerektiğini söyledi.

HEDEFE ULAŞAMADI

Bu sezonun 10. haftasında lig lideri durumundaki Bunyodkor’dan ayrılan Scolari, geçen sezonda Özbekistan Kupası final maçını kaybederken, Özbekistan Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış, Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ise Güney Kore’nin Pohang Stireers takımına yenilerek Asya Şampiyonlar Ligi’ne veda etmişti.

Yıldız futbolcu Rivaldo’nun kaptanlığını yaptığı ve son 3 sezondur Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak, Kulüplerarası Dünya Kupası’na gitmeyi hedefleyen Bunyodkor’ın bu yıl da 11 Mayıs’ta Suudi Arabistan’ın Al Hilal kulübüne 3-0 yenilerek Asya Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finale veda etmesinin ardından Scolari’nin kulüpte kalıp kalmayacağı basında tartışılmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı