Sebze-meyve yiyen depresyona girmiyor
İşlenmiş gıdadan uzak duranların depresyon risklerinin daha az olduğu ortaya çıktı
03 Kasım 2009 , Salı 04:00
İngiliz araştırmacılar, işlenmiş gıda (konserve ürünler, hamburger vs.) ağırlıklı beslenenlerin depresyona girme risklerinin, bu gıdalardan uzak duranlardan yüzde 58 oranında daha fazla olduğunu açıkladı.
3 bin 500 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre bol sebze, meyve ve balık yiyenlerin depresyona girme riski ise çok daha düşük.
Uzmanlara göre işlenmiş gıdalar kan şekerini düşürerek asabiyet, yorgunluk, iştah ve fenalaşmaya yol açabiliyor.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Türkiye'de her yıl 30 bin kişinin ölümüne yol açıyor! Uzmanı açıkladı: Bu belirtilere aman dikkat!
- Sahuru erken yapanlar dikkat! Uzmanı uyardı: Aç kalma süresini uzatmayın!
- Çocuğunuza öz güven aşılayacağım derken zarar verebilirsiniz
- Çay demir emilimini azaltır mı?
- Bahar alerjisi olanlar dikkat: Saat 05:00 ve 10:00 arasında sakın dışarı çıkmayın!