Ekonomi Sebze ve meyve ucuzluyor

Sebze ve meyve ucuzluyor

Paylaş
Sebze ve meyve ucuzluyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni hal yasasından sonra meyve sebze fiyatlarının yüzde 20 ucuzlayacağını söyledi

Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı Çalıştayı İstanbul'da başladı. Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de katıldı.

Çalıştaya verilen arada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, yeni hal yasa tasarısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ergün, yasa tasarısının Salı günü Sanayi ve Ticaret Komisyonundan geçtiğini belirtti. Ergün, tasarıda bazı yeniliklerin olduğunu söyleyerek, "Diyelim ki belediyeler rüsumları ( vergi ) hal içinde yüzde 2 'den yüzde 1'e düştü. Hal dışında yüzde 15'ten yüzde 2'ye düştü.

Ama yeni getirdiğimiz ürün künyesi sistemi ve bildirim sistemi kayıtdışılığı yüzde 70'e varan bir sebze meyve ticaretini kayıt altına alan bir mekanizma oluşturdu" dedi.

Hal komisyoncularının aldığı komisyonun yüzde 6'dan yüzde 8'e çıktığını söyleyen Ergün, "Yüzde 6'dan yüzde 8'e çıkınca meyve sebze pahalanmayacak. Çünkü piyasaya daha fazla sebze ve meyve girdiği için, rekabetçi bir ortam olduğu için sebze meyve yaklaşık yüzde 20 civarında bir ucuzlamaya da tabii olacak.

Mevsimselliği bir kenara koyarsak, herşeyin normal gittiğini düşünürsek, bu sistem sebze meyve fiyatlarını yüzde 20 civarında ucuzlatacak bir sistemdir " diye konuştu.

Haberin Devamı