Ekonomi Sebzede sorun yok et fiyatı korkutuyor

Sebzede sorun yok et fiyatı korkutuyor

Paylaş
Sebzede sorun yok et fiyatı korkutuyor

Üreticiler, Ramazan'ın hasata denk gelmesi nedeniyle sebze meyve fiyatlarının artmayacağını, hatta bazı ürünlerde düşeceğini belirtiyor. Ette ise endişe var. İthalata rağmen artan et fiyatının düşmesi için acil önlem isteniyor

Bazı ürünler düşebilir

Haberin Devamı

Ramazan ayının hasat zamanına denk gelmesi ve Türkiye’nin her yöresinde ürünün bol olması nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında artış beklenmezken, önlem alınmazsa ette büyük sorun bekleniyor. Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, Ramazan ayında sebze ve meyvede fiyat artışları beklemediklerini, hatta bazı ürünlerde fiyatın düşeceğini söyledi.

Vatandaş halden alsın

Yüksel Tavşan, “Vatandaş fiyatları takip ederek, fırsatçılık yapanlardan alışveriş yapmasın, gerekirse sebze meyve alışverişini direkt halden yapsın” uyarısında bulundu. Sebze meyve merkezlerinden Adana Vedat Dalokay Sebze Hali Müdürü Mustafa Berktaş, “Tarla ürünleri piyasada. Bu nedenle sebze ve meyve fiyatları düşük. Bu durumun Ramazan ayında da devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İthalat çözülmedi

Sebze ve meyvede beklenen ucuzluğa rağmen Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, önlem alınmazsa Ramazan’da et fiyatının rekor kıracağını belirtti. Ramazan Bingöl, “Canlı hayvan ithalatı et fiyatlarının artmasına çözüm olmadı, Ramazan’da acil tedbir olarak etin kilosunun çok ucuz olduğu ülkelerden karkas et ithalatı yapılsın” diye konuştu.

Ucuz ülkelerden alınsın

Etin kilosunun 3-4 euro olduğu ülkeler bulunduğuna dikkat çeken Bingöl, “Eğer ki, helal etten şüphe varsa oralara görevli gönderelim, etler kesilirken başında dursun. En azından Ramazan’da bunu yapmak zorundayız” diye konuştu. Et fiyatının 35 liraya kadar gideceğini öne süren Bingöl, bu nedenle kimse et yiyemiyor. Gerekli proteini alamayan gelecek nesiller tehlikeye giriyor” dedi.