Ekonomi Seçim bitti, dolar düşüşe geçti

Seçim bitti, dolar düşüşe geçti

Paylaş
Seçim bitti, dolar düşüşe geçti

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda sonlanmasının ardından piyasalarda dolar düşüşe geçti. Seçim öncesi 2.1540 TL'den kapanan dolar bu sabah saatlerinde 2.1355 TL seviyesine geriledi

Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 51.8 oyla ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından piyasalarda dolar düşüşe geçti.

Seçim öncesi dolar kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye hakkında bir değerlendirme yapmaması ile 2.18 TL'den 2.1540 TL'ye kadar gerilemişti.

Seçimlerin piyasaların beklediği gibi Erdoğan'ın birinci turda kazanması ile sonuçlanmasının ardından dolarda düşüş yaşandı. Bu sabah dolar 2.1355 TL'den işlem görüyor.

Seçim sonuçlarının piyasaya etkisini değerlendiren Standard Bank Gelişen Piyasalar Analisti Timothy Ash piyasa notunda Erdoğan'ın seçilmesi ile bir belirsizlik konusunun ortadan kalktığını Erdoğan'ın zaferinin piyasalara etkisinin sınırlı ancak pozitif olacağını söyledi.

PİYASALAR BAŞBAKANIN KİM OLACAĞINA BAKACAK

Yurt içi piyasalarda ise BIST 100 endeksi cuma günü analistlerin kritik destek seviyesi olarak nitelendirdikleri 77.500 seviyelerine kadar yaklaştıktan sonra gelen tepki alımları ile kayıplarını telafi ederek günü yükselişle tamamladı. Analistler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimini ilk turda kazanmasının piyasa beklentileri doğrultusunda olduğunu, bundan sonraki süreçte Başbakan ve bakanların kim olacağı başta olmak üzere siyasi gelişmelerin piyasa üzerinde etkili olabileceğini tahmin ediyor. BIST 100 endeksinde 77.500 seviyesinin ana destek konumunda olduğunu ifade eden analistler 80.000 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini kaydediyor.

EKONOMİ

Haberin Devamı